Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Στους δρόμους της Κίνας το πρώτο λεωφορείο - 'τούνελ'




Εκείνο μεταφέρει τους επιβάτες προσφέροντας εξαιρετική θέα και τα αυτοκίνητα μπορούν να περνούν κυριολεκτικά από "μέσα του". Οι Κινέζοι ξεπέρασαν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό (pics+vid)
Το φουτουριστικό μέσο μεταφοράς της Κίνας έκανε το παρθενικό του ταξίδι στους δρόμους της πόλις Qinhuangdao, της επαρχίας Hebei. Πρόκειται για ένα θηριώδες αυτοκινούμενο, το οποίο έχει την ικανότητα να καταλαμβάνει όλο το εύρος του δρόμου και χάρη στην ειδική κατασκευή του επιτρέπει στα διερχόμενα ΙΧ αυτοκίνητα να περνούν από... μέσα του. Μοιάζει πολύ με κινούμενο τούνελ, κινείται με ηλεκτρική ενέργεια και ως εκ τούτου, εκτός από αποσυμφόρηση στους πολύβουους δρόμους της Κίνας, μπορεί να μειώσει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα σε ιδιαίτερα σημαντικές ποσότητες. 
Υποδεχτείτε το TEB-1, όπως ονομάζεται το περίεργο αυτό λεωφορείο-τούνελ, δανειζόμενο το όνομά του από τα αρχικά Transit Elebated Bus (Διαμετακινούμενο Υπερυψωμένο Λεωφορείο).
Ο Κινέζος εμπνευστής της ιδέας και μηχανικός, Σονγκ Γιουζχού παρουσίασε το πρωτοποριακό του σχέδιο το 2010, στη διεθνή έκθεση του Πεκίνου, με τους επισκέπτες να φαντάζονται την υλοποίησή του ως κάτι μακρινό και σχεδόν αδύνατο. Καλώς ήρθατε όμως στην Κίνα!! Ο Σον είχε είδει προαναγγείλει την κατασκευή ενός πρωτοτύπου, από την έκθεση του περασμένου Μαΐου και τώρα, η εταιρία με έδρα την κινεζική πρωτεύουσα είναι σε θέση να το παρουσιάσει στο κοινό.
Το θηριώδες μέσο μεταφοράς μπορεί να μεταφέρει ως και 300 άτομα, έχει ύψος 4.8μ. και το τούνελ του δίνει "αέρα" 2.1μ στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Το εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με 18 θέσεις περιμετρικά και δύο κυκλικά σημεία για καθήμενους, όπως φυσικά και άπλετο χώρο για όρθιους επιβάτες.
Κι αν αναρωτιέστε πως θα αναρριχηθεί κανείς στην πόρτα του λεωφορείου, οι υπεύθυνοι αναφέρουν πως οι στάσεις του θα έχουν ειδικούς αναβατήρες ώστε να μπορούν να υποδέχονται τους επιβάτες. Σε κάθε περίπτωση οι μετακινήσεις του ιδιότυπου μέσου είναι σε πειραματικό ακόμη στάδιο. Τα τεστ θα βοηθήσουν τους υπεύθυνους να εντοπίσουν τυχόν ατέλειες, δυσλειτουργίες και να διαπιστώσουν κατά πόσο η εντυπωσιακή ιδέα μπορεί να "κουμπώσει" με την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου