Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Hula: Ο καλλιτέχνης του δρόμου και οι γοητευτικές γυναίκες στο νερό [ΦΩΤΟ]


Street art


Οι γοητευτικές γυναικείες φιγούρες που φιλοτεχνεί ο Hula εξακολουθούν να βυθίζονται στο νερό.
Ο Σον Γιόρο, όπως είναι το όνομα του, με καταγωγή από τη Χαβάη και εγκατεστημένος πια στη Νέα Υόρκη, είχε κοσμήσει τσιμεντένιες επιφάνειεςναυάγια, αλλά ακόμη και  παγόβουνα που λιώνουν.
Ο Hula συνεχίζει πάνω στο κανό του το ταξίδι για να εντοπίσει επιφάνειες που μπορούν να φιλοξενήσουν τα πρόσωπα  των εκφραστικών γυναικείων μορφών του.
Τα πιο πρόσφατα έργα αυτού του καλλιτέχνη δρόμου είναι τα LEWA -το lewa παραπέμπει στο βήμα του χαβανέζικου χορού «χούλα»;-και HEAU, καθώς και μια «εγκατάσταση παγετώνα» σε συνεργασία με το instagram για το Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας Cannes Lions που διοργανώνεται στο δεύτερο μισό του Ιουνίου, κάθε χρόνο, στη γαλλική πόλη.
Αν και η «εγκατάσταση παγετώνα» είναι σε εσωτερικό χώρο, τα στοιχεία που χρησιμοποιεί είναι από τη φύση: Ένα γυναικείο πρόσωπο, με κλειστά μάτια (κοιμάται; για πάντα;) σκισμένο στη μέση, το κάθε μισό ζωγραφισμένο σε μισό κομμάτι παγετώνα (ο οποίος και αυτός με τη σειρά του έχει κοπεί στη μέση).
Η Lewa, σε εγκαταλελειμμένες αποβάθρες, με το νερό να έχει φτάσει την αριστερή άκρη των γεμάτων χειλιών της, σαν να προσπαθεί να πετάξει έξω απ' το νερό.
Και να μην τα καταφέρνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου