Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Με τενεκέδες έχτισαν ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν στην Ταϊβάν


Έρευνα έχει διατάξει η κυβέρνηση της Ταϊβάν σχετικά με την κατάρρευση κτιρίου μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,4 ρίχτερ μετά από φωτογραφίες που δείχνουν τσίγκινα δοχεία ενσωματωμένα στους τοίχους του κτιρίου.

Με τενεκέδες έχτισαν ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν στην Ταϊβάν
Οι εργαζόμενοι που κατέφθασαν στον χώρο για να ανασύρουν τυχόν επιζώντες είδαν τα τσίγκινα τενεκεδάκια κατά την πειχείρηση διάσωσης, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ταϊβάν (CNA). Όπως φαίνεται χρησιμοποιήθηκαν ως πληρωτικά μέσα στους δοκούς.

Ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό των 6,4 ρίχτερ του Σαββάτου στην πόλη της Ταϊνάν έχει φτάσει τους 39 με την πλειοψηφία τους – τουλάχιστον 24 – στον ουρανοξύστη Weiguan Jinlong. Οι προσπάθειες εντοπισμού αγνοουμένων συνεχίζονται καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται 118 άνθρωποι.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ταϊβάν και άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα ξεκινήσει έρευνα για την κατάρρευση του κτιρίου μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με το CNA.

Ωστόσο, ένας μηχανικός δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων πως η χρήση τενεκέδων «για τέτοιους σκοπούς στην κατασκευή δεν ήταν παράνομη πριν από τον Σεπτέμβριο του 1999,και πως από τότε χρησιμοποιείται Styrofoam αντί για τους τενεκέδες».

Το κτίριο αυτό είναι ένα από τα 11 που κατέρρευσαν μετά τον σεισμό, ανέφερε το CNA, αλλά είναι το μοναδικό που κατέρρευσε ολοσχερώς.
Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου