Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αν μεγάλωσες στα 80's σίγουρα είχες ένα από αυτά τα παιχνίδια


Παιχνίδια που κράτησαν συντροφιά σε αμέτρητα παιδιά τη δεκαετία του 80', πριν τη σαρωτική επέλαση των Video Games. Από τα Τρανσφορμερς στο Hero Quest! 
Η ώρα της νοσταλγίας. Μπορεί σήμερα οι κονσόλες να έχουν ξεφύγει σε ποιότητα και να παρέχουν ότι τα παιδιά παλαιότερων δεκαετιών, δεν τολμούσαν καν να ονειρευτούν, αλλά όσοι μεγάλωσαν τη δεκαετία του '80, έχουν φυλάξει καλά στην καρδιά τους τα παιχνίδια εκείνης της εποχής.
Χρειαζόταν, λίγος παραπάνω κόπος και φαντασία για να φτιάξεις ιστορίες, αλλά αυτό δεν αποτελούσε πρόβλημα. Η παρακάτω λίστα θα ξυπνήσει αρκετές μνήμες. Στείλτε μας τα δικά σας καλύτερα και αξέχαστα παιχνίδια!

1. Τρανσφόρμερς



 

Σάββατο πρωί στο Mega, παρακολουθούσαμε όλοι τις περιπέτειες του Όπτιμους Πράιμ. Τα αντίστοιχα παιχνίδια, ήταν εκπληκτικά, καθώς με μια αγορά είχες και αυτοκίνητα και ρομπότ!

2. Φιγούρες Χ-Μαν


"Η γνώση είναι δύναμη", έλεγε ο He-Man, λίγο πριν κατατροπώσει τον Skeletor. Ατελείωστες συγκρούσεις, ασπίδες, όπλα και τρομακτικά τέρατα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

3. Τζι Αϊ Τζο

Πόλεμος αλά Usa. Ο καταραμένος κόμπρα και τα πιο εξελιγμένα όπλα. Στη σειρά μπορεί να μην πέθαινε ποτέ κανείς, παρά τη βροχή σφαιρών και βομβών, αλλά στα παιδικά δωμάτια, πολλές φιγούρες έχαναν χέρια και πόδια.


4. Λέγκο


Η μόνη αγορά ακινήτων, που δεν επηρέαζεται από καμία φούσκα. Από τη δεκαετία του 80΄ μέχρι σήμερα το χτίσιμο συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Σπιτια, κάστρα, πολυκατοικίες. Αν έχεις Λέγκο όλα γίνονται.

5. Hero Quest και άλλα επιτραπέζια


To θρυλικό Hero Quest κυκλοφόρησε το 1989. Τα παιδιά της δεκαετίας μεγάλωναν, αλλά αυτό είναι πράγματι ένα παιχνίδι, που το παίζεις ανεξαρτήτως ηλικίας. Σενάριο, ανατροπές, μάχες και σκοτεινές αίθουσες. Ένα Video Game, λίγο πριν την άνθηση των Video Games

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου