Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Υπάρχουν και καλές ειδήσεις


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ:

Πάνω από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βιέννη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αρχές τους μετανάστες, λίγες ημέρες αφότου ανακαλύφθηκαν τα πτώματα 71 προσφύγων μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο φορτηγό-ψυγείο, σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στον σιδηροδρομικό σταθμό Βέστμπανχοφ και έκαναν πορεία σε έναν κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, με το σύνθημα "Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι" να κυριαρχεί, μας πληροφορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης ένα σχετικό κείμενο που υπογράφει ο Δημήτρης Τρίμης στην "Εφημερίδα των Συντακτών" αναφέρει:

 Πρόσφυγες και φιλοξενία

Την Ισλανδία, το νησί με τους 330.000 κατοίκους, το αξιοζήλευτο βιωτικό επίπεδο χωρίς ανισότητες και τις προχωρημένες δημοκρατικές ελευθερίες, οι περισσότεροι την ξέρουμε για τους μπακαλιάρους, την ηφαιστειακή της γεωθερμία που της προσφέρει άφθονη δωρεάν ενέργεια, την τραγουδίστρια Μπιορκ, μερικούς ποδοσφαιριστές και μετά την οικονομική κρίση, την μάθαμε και για την περήφανη στάση των πολιτών της απέναντι στη διεθνή τραπεζοκρατία.

Χθες μάθαμε και πόσο προοδευτική και ανθρώπινη κοινωνία είναι. Η συγγραφέας και καθηγήτρια Μπρίντις Μπιοργκβινσντότιρ πρότεινε μέσω Facebook στους συμπολίτες της να δηλώσουν εφόσον επιθυμούν να υποδεχθούν Σύρους πρόσφυγες. Αμέσως περισσότεροι από 10.000 Ισλανδοί (περίπου το 3% του πληθυσμού, δηλαδή) προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους Σύρους πρόσφυγες.

«Πιστεύω ότι οι πολίτες κουράστηκαν να παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεων με τις ιστορίες που εκτυλίσσονται στη Μεσόγειο και τις εικόνες των καταυλισμών προσφύγων  και θέλουν να γίνει επιτέλους κάτι τώρα», σημείωσε η κ. Μπιοργκβινσντότιρ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ruv.

Ενώ η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Εϊγκλό Χαρνταρντότιρ ανακοίνωσε ότι οι αρχές καταγράφουν όλες τις προσφορές που έχουν αποτυπωθεί στο Facebook και εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν τον αριθμό των προσφύγων που αναμένεται να υποδεχθεί η χώρα στο πλαίσιο των ποσοστώσεων,

Αυτά. Για να μην μπερδεύουμε τις πολιτισμένες χώρες της πραγματικής φιλοξενίας με τις πατροπαράδοτες... βάρβαρες που θεωρούν τους πρόσφυγες «εθνικό» και «τουριστικό κίνδυνο».


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου