Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκέντρωση και... αντισυγκέντρωση έξω από την ουκρανική πρεσβεία


Διαδήλωση προς την ουκρανική πρεσβεία στο Ψυχικό σε ένδειξη αλληλεγγύης «στις αντιφασιστικές δυνάμεις της ΝΑ Ουκρανίας που παλεύουν ενάντια στην κυβέρνηση του Κιέβου και στηρίζουν την κοινή πάλη της εργατικής τάξης της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 10/09/2014, από αντιφασιστικές και αριστερές οργανώσεις. Η πορεία ξεκίνησε από την Πανόρμου και κατέληξε στην πρεσβεία, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.





Την ίδια ώρα, αντισυγκέντρωση στο ίδιο σημείο πραγματοποίησαν 50 περίπου Ουκρανοί υπήκοοι που ζουν στη χώρα μας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον χαρακτηρισμό της κυβέρνησης της χώρας τους από τους διαδηλωτές ως «ναζιστικής», τονίζοντας στο φακό του zougla.gr ότι η κυβέρνηση είναι δημοκρατική και νόμιμη, ενώ η απειλή προέρχεται από τον «ρωσικό επεκτατισμό».

Need Text

Οι δύο ομάδες διαδηλωτών δεν ήρθαν σε επαφή καθώς η αστυνομία είχε δημιουργήσει μπλόκα με τις κλούβες των ΜΑΤ.



Σημειώνεται ότι στην πορεία συμμετείχε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε:

«Η μεγάλη σημερινή συγκέντρωση και πορεία έστειλε ένα μεγάλο μήνυμα του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αντιφασίστες ριζοσπάστες της Ν.Α. Ουκρανίας και τους δημοκράτες όλης της Ουκρανίας.

Ο ελληνικός λαός απαιτεί να σταματήσουν οι κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας και σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα να εγκαταλείψει αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο των κυρώσεων σε βάρος της.

Οι κυρώσεις της ΕΕ και τα στρατιωτικά μέτρα του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας το μόνο που κάνουν είναι να τροφοδοτούν την ένταση, τον ψυχρό πόλεμο και να σπρώχνουν την Ευρώπη στην άβυσσο.

Η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται φιλικές σχέσεις συνεργασίας και οικονομικής ανάπτυξης με τη Ρωσία».



Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Πληροφορίες: Left.gr
Φωτογραφίες: @dromografos
και Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου