Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Κόλαση τη νύχτα η Γάζα


14 νεκροί Παλαιστίνιοι, τα τέσσερα παιδιά

Συνεχίσθηκαν μέχρι τα ξημερώματα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας. 14 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίνω τα τέσσερα είναι παιδιά, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και το πρωί, από τις αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Η Χαμάς ανακοίνωσε πως τρεις στρατιωτικοί διοικητές της σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα χαράματα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. «Τη βαθιά του ανησυχία» του για την επανάληψη των εχθροπραξιών εξέφρασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
MAHMUD HAMS / AFPMAHMUD HAMS / AFP
Τα ισραηλινά αεροπλάνα κατέστρεψαν εντελώς μια πολυκατοικία στη Ράφα σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών στη Γάζα Άσραφ αλ-Κούντρα.
 
Το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως κατά την επίθεση στη Ράφα σκοτώθηκαν οι στρατιωτικοί διοικητές του Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, Ραέντ αλ-Άταρ και Μοχάμεντ Μπαρχούμ.
 
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής προβεί σε σχόλιο. Πρόκειται για το φόνο των πιο υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεσή του στον παλαιστινιακό θύλακο, στις 8 Ιουλίου. Η επιδρομή αυτή πραγματοποιήθηκε τη μεθεπομένη ενός άλλου αεροπορικού πλήγματος που είχε στοιχίσει τη ζωή στη σύζυγο και σε ένα γιο του αρχηγού των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, του Μοχάμεντ Ντέιφ, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή, σύμφωνα με το κίνημά του.
 
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε εξάλλου σε άλλο πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ (κεντρική Λωρίδα της Γάζας), σύμφωνα με τον αλ-Κούντρα.
 
 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε την Τετάρτη «τη βαθιά του ανησυχία» για την επανάληψη των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και κάλεσε τις δύο πλευρές να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις ώστε να καταλήξουν επειγόντως σε μια «βιώσιμη και διαρκή κατάπαυση του πυρός».
 
Το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας επίσης, «κάλεσε τις δύο πλευρές να αποτρέψουν την κλιμάκωση της κατάστασης προκειμένου να εξευρεθεί λύση για άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία», δήλωσε ο βρετανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Μαρκ Λάιαλ Γκράντ, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας το μήνα Αύγουστο.
 
 
newsroom enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου