Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην ορκωμοσία του Περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου


Συγκέντρωση και συνθήματα από διαδηλωτές
Όπως ήδη έχει συμβεί σε άλλες Περιφέρειες και Δήμους, η παρουσία συμβούλων της Χρυσής Αυγής, οδήγησε στη διοργάνωση αντιφασιστικών συγκεντρώσεων. Την Κυριακή 31 Αυγούστου την αντιφασιστική σκυτάλη παίρνει ο Πειραιάς στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου.
Υπό τον κλοιό ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου στα Ιωάννινα, προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια με αντιεξουσιαστές και μέλη άλλων αντιρατσιστικών οργανώσεων που αντιδρούν στην συμμετοχή δύο μελών της Χ.Α. στο νέο σχήμα.
Από το πρωί, ομάδες αντιεξουσιαστών και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ συγκεντρώθηκαν έξω από το μέγαρο της Περιφέρειας, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το κτήριο.
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, προσερχόμενος στην Περιφέρεια για την ορκωμοσία, πλησίασε το μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπου στάθηκε για λίγο και άκουσε τους διαδηλωτές να του υπενθυμίζουν τη ναζιστική θηριωδία στην Ήπειρο.
Κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της ορκωμοσίας, ο κ. Μάξιμος σχολίασε την κατάσταση, λέγοντας ότι πρέπει να ακούμε τις αγωνίες του λαού ακόμη και εάν είναι λάθος ή εκφράζονται με λάθος τρόπο γιατί έτσι μαθαίνουμε και από τα λάθη.
«Να φροντίσουμε να εξαλείψουμε ακραία φαινόμενα, τα οποία γεννιούνται ακριβώς, επειδή δεν κάνουμε εμείς καλά την δουλειά μας και με πρώτους τους δεσποτάδες και τους παπάδες. Αν κάναμε εμείς καλά την δουλειά μας, θα ήταν ο κόσμος καλύτερος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μικρή ένταση σημειώθηκε έξω από το μέγαρο της Περιφέρειας μετά την ορκωμοσία, όταν ο πρώην υποψήφιος με την ΕΛΙΑ Γιώργος Ζάψας πλησίασε τους συγκεντρωμένους και ζήτησε εξηγήσεις γιατί φώναξαν συνθήματα εναντίον του. Μετά την ορκωμοσία, οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τον χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου