Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Πίτσες έργα τέχνης

Πίτσες έργα τέχνης


Από τον σχεδιαστή μόδας Τομ Φορντ στη διευθύντρια της αμερικανικής «Vogue» Αν Γουίντουρ και από τη χολιγουντιανή σταρ Μέριλιν Μονρόε και τη Σοφία Λόρεν στη Ριάνα, στην Μπιγιονσέ και στον Ρόμπι Γουίλιαμς, ο πιτσαδόρος Ντομένικο Κρόλα ξετρελαίνει με τις πίτσες-πορτρέτα του.

Σε αυτά τα έργα τέχνης, που θέλεις να τα βλέπεις και λυπάσαι να τα φας, ο Σκωτσέζος (ιταλικής καταγωγής) Κρόλα ζωγραφίζει με τα υλικά πάνω στο ζυμάρι, αποδίδοντας τα πρόσωπα με απίθανες λεπτομέρειες.

Ο ταλαντούχος σεφ, του οποίου η πιτσαρία Bella Napoli έχει κερδίσει τον τίτλο του Νο 1 ιταλικού εστιατορίου της Βρετανίας, ξεκίνησε δεύτερη καριέρα, αυτή του πιτσαδόρου-ζωγράφου, η οποία εκτόξευσε τη φήμη του όταν αποτύπωσε σε πίτσα την εικόνα του καρατέκα Μπρους Λι.

Οι πίτσες διασήμων αρέσουν κι έχουν πέραση στη μεγάλη πελατεία του Κρόλα, ο οποίος, χαριτολογώντας, δήλωσε: «Έφτιαξα τη σταρ του μπουρλέσκ Ντίτα φον Τις και την έστειλα σε πελάτη. Δεν νομίζω πολλοί άντρες να έχουν κάνει κάτι τέτοιο».

Ο Κρόλα, που χρησιμοποιεί κυρίως τυρί και σάλτσα ντομάτας για να δημιουργήσει τις ρεαλιστικές εικόνες, ανεβάζει κάθε νέο πορτρέτο πρώτα στο Facebook και στο Twitter. Εκεί ανακαλύπτουν τα εξαιρετικά πορτρέτα τους και οι διάσημοι, εντυπωσιάζονται, κι επικοινωνούν μαζί του προκειμένου να τον ευχαριστήσουν.

Από το zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου