Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Έκκληση Ομπάμα για ηρεμία στο Μιζούρι


Μετά από δύο νύχτες ταραχών στο Φέργκιουσον του Μιζούρι που προκλήθηκαν μετά το θανάσιμο πυροβολισμό ενός 18χρονου αφροαμερικανού από αστυνομικό, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Ασαφείς παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού ενώ ούτε το όνομα του αστυνομικού που πυροβόλησε έχει δοθεί στη δημοσιότητα.
φωτ:AFPφωτ:AFPΟ Μπαράκ Ομπάμα μίλησε για τραγωδία αλλά ζήτησε από όλους να κρατήσουν τη μνήμη του 18χρονου "με περισυλλογή και κατανόηση" ενώ και ο πατέρας του θύματος απηύθυνε ανάλογη έκκληση, λέγοντας πως η βία θα ήταν προδοσία στη μνήμη του γιου του.
Η αστυνομία αρνείται να δώσει το όνομα του αστυνομικού στη δημοσιότητα, υποστηρίζοντας ότι διατυπώνονται απειλές για αντίποινα. Υποστηρίζει ότι ο 18χρονος πυροβολήθηκε μετά από διένεξη με αστυνομικό μέσα σε περιπολικό ωστόσο μάρτυρες αναφέρουν ότι ο νεαρός είχε ψηλά τα χέρια και δεν βρισκόταν μέσα στο όχημα.
Στην περιοχή έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 διαδηλώσεις, αλλά το βράδυ της Τρίτης δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Από το Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου