Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Το άλλο «πέταλο»: Οπαδικά φεστιβάλ με κοινωνικό μήνυμαΜε τρία οπαδικά φεστιβάλ ξεκινά ο Ιούλιος, καθώς οι οπαδοί διαφόρων ομάδων από όλη την Ελλάδα οργανώνουν σε διάφορα σημεία της χώρας συναυλίες, εκθέσεις, τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ και πολλές ακόμα δράσεις με αθλητικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των  Radical Fans United, μια ανοιχτή πρωτοβουλία οπαδών από διάφορες ομάδες, κοινό σημείο όλων των οπαδικών φεστιβάλ είναι δημιουργία μιας κερκίδας με συνείδηση που θα παίρνει θέση και για ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα.

PURE N' LOCAL FEST VOL. 1 από τους Fentagin του Περιστερίου

Οι Fentagin από το Περιστέρι, , διοργανώνουν, το Σάββατο 5 Ιουλίου, το 1o PURE N' LOCAL FESTIVAL με συναυλία, έκθεση φωτογραφίας και after party. Καθ’όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει πάγκος με υλικό του συνδέσμου και των συγκροτημάτων, μπαρ και φαγητό.

4th All Colours Are Beautiful Festival

Το διήμερο 05-06 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το 4ο καθιερωμένο πια All Colours Are Beautiful festival του group της Αυτόνομης Ζώνης. Ένα φεστιβάλ που εναντιώνεται στο ρατσισμό, στο φασισμό, στην αστυνομοκρατία, στους αθλητικούς τρομονόμους, στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, στους ιδωτικούς "οπαδικούς" στρατούς, στις μαφίες της νύχτας. To festival θα πραγματοποιηθεί στις 05 και 06 του Ιούλη (από τις 18.30) στα γηπεδάκια κάτω από το άλσος Αγ. Χριστοφόρου.

Σάββατο 05 Ιουλίου:
* Τουρνουά 5Χ5 ποδοσφαίρου
* Τουρνουά 3Χ3 μπάσκετ
* Διαγωνισμός τριπόντων

Κυριακή 06 Ιουλίου
* Τελικός γύρος τουρνουά 5Χ5 ποδοσφαίρου
* Τελικός γύρος τουρνουά 3Χ3 μπάσκετ

Σε όλη τη διάρκεια του 2μέρου θα υπάρχουν:
* Διανομή & έκθεση fanzines/εντύπων δρόμου
* Αυτοοργανωμένη ψησταριά με σουβλάκια και κάβα
* Dj sets (ska, reggae,dub, ska punk, punk, stoner, hip hop, d'n'b, dubstep etc) από τη de_control

Τα έσοδα από τη κάβα και τη ψησταριά θα διατεθούν τόσο για τα δικαστικά έξοδα των διωκόμενων οπαδών του Παναιτωλικού όσο και για αυτά των Αγρινιωτών αντιφασιστών που διώκονται από κράτος και παρακράτος.
2nd Antifa Football Festival (Πάτρα, 4-5-6 Ιουλίου 2014)        


Το δεύτερο ANTIFA FOOTBALL FESTIVAL ξεινά στις 4 Ιουλίου, με τη συμμετοχή των οικοδεσποτών της Αυτόνομης Ποδοσφαιρικής Ομάδας,  των Σαλονικιών της Προοδευτικής/ Έκρηξης Τούμπας, των πρωτευουσιάνων του Αστέρα Εξαρχείων και του Ελευθεριακού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Liberta. Εκτός από τους αγώνες στο τριήμερο θα υπάρξει και πολιτισμική πένα. Την Παρασκευή θα γίνει προβολή ταινίας για το Μουντιάλ και για το θέμα "Φασισμός και Ποδόσφαιρο" και μετά θα πραγματοποιηθεί συναυλία. Το Σάββατο μετά τους αγώνες θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι. Την Κυριακή θα κάνει και μία εμφάνιση έκπληξη το Athens Antifa League, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα σχετικά με το "ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αυτοοργανωμένες ομάδες.
Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου