Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Την Πέμπτη 17 Ιουλίου στην Iσραηλινή Πρεσβεία στις 6 μμ
Τελευταία ενημέρωση: 
Τέσσερα παιδιά που βρίσκονταν σε παραλία της Λωρίδας της Γάζας έχασαν τη ζωή τους από οβίδα την οποία εκτόξευσε το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό το απόγευμα της Τετάρτης. Κινήσεις και παροικίες μεταναστών, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, συνδικάτα και σύλλογοι, διαδηλώνουν την Πέμπτη 17/7, 6 μμ, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, με αίτημα να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, αλλά και να σταματήσει κάθε συνεργασία της ελληνικής με την ισραηλινή κυβέρνηση που βουτά τα χέρια της στο αίμα. Κύμα διαδηλώσεων διεθνώς κατά της τρομοκρατίας του κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
Είκοσι τρεις Παλαιστίνοι, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν συνολικά την Τετάρτη, κατά την ένατη ημέρα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των παλαιστινιακών αρχών.
Οι διαδηλώσεις απλώνονται σε όλο τον κόσμο (φωτό). Την ίδια στιγμή εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη μεροληπτική - υπέρ του Ισραήλ - κάλυψη των γεγονότων από το BBC πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της Βρετανίας με κεντρικό σύνθημα «BBC ντροπή σου!». Σε ανοιχτή επιστολή προς το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα αναφέρεται ότι «το BBC έχει την υποχρέωση να παρέχει ισορροπημένη ενημέρωση χωρίς προκαταλήψεις» και σημειώνεται ότι από τα ρεπορτάζ του λείπουν οι αναφορές για την κατοχή, τις εκτοπίσεις και την πολιορκία που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι.
Ο Μεσούτ Οζίλ, τουρκικής καταγωγής ποδοσφαιριστής της Γερμανίας και της Άρσεναλ, ανακοίνωσε θα δώσει το πριμ που έλαβε για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, περίπου 445.000 ευρώ, στα παιδιά της Λωρίδας της Γάζας, την αποκλεισμένη παλαιστινιακή περιοχή που εδώ και οκτώ ημέρες βομβαρδίζεται από το Ισραήλ. Πάνω από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ το 80% των θυμάτων είναι άμαχοι. Νωρίτερα, στις αρχές Ιουλίου, oι ποδοσφαιριστές της εθνικής Αλγερίας ανακοίνωσαν επίσης πως το σύνολο του πριμ που τους δόθηκε για την πρόκριση της ομάδας στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, περίπου 6,5 εκατ. ευρώ, θα προσφερθεί στους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας.
Όπως έκανε γνωστό η "πρωτοβουλία ένα καράβι για τη Γάζα", τη διακήρυξη που ζητάει να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να σταματήσει κάθε συνεργασία της ελληνικής με την ισραηλινή κυβέρνηση την υπογράφουν αρκετοί φορείς και η διαδικασία συνεχίζεται. Το κείμενο είναι το ακόλουθο:
Σύννεφο καπνού στα ανατολικά της Γάζα, μετά επιδρομή ισραηλινού αεροσκάφους. Φωτογραφία EPA/MOHAMMED SABERΣύννεφο καπνού στα ανατολικά της Γάζα, μετά επιδρομή ισραηλινού αεροσκάφους. Φωτογραφία EPA/MOHAMMED SABER"Σχεδόν 200 νεκροί και πάνω από 1100 τραυματίες, στην πλειοψηφία τους άμαχοι γυναίκες και παιδιά είναι μέχρι τώρα ο απολογισμός της σφαγής που έχουν εξαπολύσει οι εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ στην παράνομα αποκλεισμένη και πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Εδώ και 7 ημέρες το Ισραήλ σφυροκοπάει τη Γάζα με χιλιάδες αεροπορικές επιθέσεις και τόνους βομβών στοχεύοντας οικογένειες, νοσοκομεία,σχολεία, τεμένοι, ακόμα και ψαρόβαρκες. Ιατρικές ομάδες που αποτελούνται από ντόπιους αλλά και ξένους γιατρούς ανακοίνωσαν ότι οι πληγές στα σώματα που εξέτασαν προκλήθηκαν από τα καταστροφικά και διεθνώς απαγορευμένα όπλα DIME (Dense Inert Metal Explosives). Απαγορευμένα όπλα (βόμβες λευκού φωσφόρου) είχαν χρησιμοποιηθεί από το Ισραήλ και στις δυο προηγούμενες επιθέσεις του στη Γάζα, το 2012 και το 2008 εναντίον αμάχων.
Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία σε ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι τεράστιες και η νοσηλεία ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των συνεχών διακοπών ρεύματος. Χιλιάδες αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους ζητώντας την επίσης επισφαλή προστασία σχολείων και κτηρίων των Ηνωμένων Εθνών ή προσπαθώντας να φύγουν μέσω του περάσματος της Ράφα.

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των Παλαιστινίων της Γάζας καλούμε όλον τον κόσμο που πιστεύει στη δικαιοσύνη και στην αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, που δεν κρατάει ίσες αποστάσεις εξομοιώνοντας τον καταπιεσμένο με τον κατακτητή, να βγει μαζικά στους δρόμους στο πλευρό του παλιαστινιακού λαού και να εναντιωθεί στο σιωνιστικό απαρντχάιντ του ισραηλινού κράτους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες διαδηλωτές που απαιτούν να σταματήσει αυτή η σφαγή, από το Λονδίνο μέχρι τη Συρία, την Υεμένη και το Αφγανιστάν και από την Μαλαισία και την Ινδονησία μέχρι τη Ν. Υόρκη.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να αναδεικνύει σε «στρατηγικό σύμμαχο» το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ και να διακόψει εδώ και τώρα κάθε σχέση οικονομική, πολιτική, διπλωματική, μαζί του.

Καλούμε συνδικάτα, συλλόγους, συλλογικότητες και αλληλέγγυους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 6.30 μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία ενάντια στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα, ως την ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης σε έναν καταπιεζόμενο και αγωνιζόμενο λαό που πάντα αποτελεί έμπνευση και για τους δικούς μας αγώνες".


Μέχρι στιγμής το κάλεσμα υπογράφουν:
Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Σύλλογος Ιντιφάντα, Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής, Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, Ένωση Παλαιστινιακών Οργανώσεων και Παροικιών Ευρώπης, Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών, Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Εργατών Ελλάδας, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας , Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας, Κοινότητα Σενεγαλέζων.

Από το Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου