Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στο Μετρό του Σάο Πάολο


Yπέρ της συνέχισης της απεργίας τους επ'αόριστον τάχθηκαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό του Σάο Πάολο παρά το γεγονός ότι κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική από τη δικαιοσύνη. Η απεργία-μόλις τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ- έχει ήδη προκαλέσει χάος στις συγκοινωνίες της πόλης και απειλεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη διεξαγωγή της τελετής έναρξης καθώς και στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Βραζιλίας και της Κροατίας, την Πέμπτη στην Αρένα Κορίνθιανς.

Το μετρό του Σάο ΠάολοΤο μετρό του Σάο ΠάολοΟ κυβερνήτης του Σάο Πάολο απειλεί να απολύσει τους υπαλλήλους που δεν θα προσέλθουν στην εργασία τους καθώς η απόφαση του περιφερειακού εργατοδικείου έκρινε παράνομη την κινητοποίηση και κάλεσε το συνδικάτο να την τερματίσει επιβάλλοντάς του παράλληλα πρόστιμο 100.000 ρεάις (περίπου 30.000 ευρώ) ανά ημέρα απεργίας.
Οι περισσότεροι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί από την περασμένη Πέμπτη και η πόλη έχει βιώσει απίστευτα κυκλοφοριακά προβλήματα.
Από το Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου