Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Σοκ: 2.000 παιδιά έγιναν πειραματόζωα για δοκιμές φαρμάκων

Σοκ: 2.000 παιδιά έγιναν πειραματόζωα για δοκιμές φαρμάκων


Σοκ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση ανήλικων παιδιών που ζούσαν σε ιδρύματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ιρλανδία.

Η μελέτη του Michael Dwyer, από το Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Cork, αποκαλύπτει τη φρίκη που έζησαν τα ανήλικα θύματα, τα οποία έγιναν πειραματόζωα στον… βωμό της επιστήμης.

Τα 2.051 παιδιά χρησιμοποιήθηκαν από την ιατρική κοινότητα, ως πειραματόζωα σε τεστ φαρμάκων και σύμφωνα με την Irish Daily Mail εμβολιάστηκαν μυστικά με εμβόλιο διφθερίτιδας της εταιρείας Burroughs Wellcome (σημερινής GSK), στις αρχές της δεκαετίας του 1930.

Βάσει της έρευνας τα πειράματα έγιναν λίγο πριν το εμβόλιο διατεθεί στην αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αυτό που ανακάλυψα είναι απλώς η κορυφή ενός μεγάλου παγόβουνου» δήλωσε ο Dwyer στην εφημερίδα και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι αναφορές για αυτά τα πειράματα δημοσιεύθηκαν σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά σημαίνει ότι αυτού του είδους οι πειραματισμοί ήταν ευρέως αποδεκτοί από την ιατρική κοινότητα και προωθήθηκε από τις αρχές που είχαν υπό τον έλεγχό τους ιδρύματα φιλοξενίας παιδιών».

Ο καθηγητής βρήκε τα στοιχεία αυτά μετά από αναζήτηση σε δεκάδες χιλιάδες αρχεία και παλιές ιατρικές εκδόσεις. Αυτό που δεν βρήκε είναι αν είχε δοθεί οποιαδήποτε συγκατάθεση για τις παράνομες δοκιμές φαρμάκων ή κάποια στοιχεία για σχετικά με τις επιδράσεις του εμβολίου στα παιδιά.

Στα ιδρύματα που εμπλέκονταν, περιλαμβάνονται το Bessborough, στην περιφέρεια του Cork και το Seas Ross Abbey στη Roscrea.

Ανάλογα περιστατικά καταγγέλθηκαν και μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής στην Ιρλανδία. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, περίπου 200 παιδιά που ζούσαν σε ιδρύματα τη δεκαετία του 1960 και του 1970 χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα σε δοκιμές φαρμάκων.

Στην εκπομπή μίλησε ένα από τα παιδιά που φιλοξενούνταν εκείνη την περίοδο στο ίδρυμα Bessborough στο Cork, ο -ενήλικος πλέον- Christy.

«Θυμάμαι όταν ρώτησα τη μητέρα που γιατί έχω τόσα σημάδια στο σώμα μου. ‘Δεν ξέρω’ απάντησε, λέγοντας ότι ‘όταν ήρθες, τα χέρια σου ήταν τραυματισμένα και γεμάτα με επιδέσμους’» είπε.

Είχε οκτώ σημάδια εμβολίων, στα χέρια του και δύο στα πόδια του.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι της γενιάς μου έχουν ένα, αν όχι δύο, όχι τόσα όσα τα δικά μου», πρόσθεσε ο Christy.

Από το Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου