Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Tα περίεργα της κάλπης




Ημέρα εκλογών χτες και οι πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για να αναδείξουν για δεύτερη φορά τους τοπικούς άρχοντες και τα πολιτικά κόμματα που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή.

Μικροεντάσεις, παρατράγουδα και διάφορα ευτράπελα σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, που ξεκίνησε στις 07.00 το πρωί.

Παραιτήσεις υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών, άνθρωποι που ζητούν να πάρουν πίσω την ψήφο τους και αντεγκλήσεις μεταξύ ψηφοφόρων συνθέτουν το σκηνικό της σημερινής ημέρας, λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες στα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα.

Το zougla.gr σας παρουσιάζει αυτά τα περίεργα περιστατικά από όλη την Ελλάδα...

Ηλικιωμένη έκανε φασαρία για τη Χρυσή Αυγή
Αναστάτωση προκλήθηκε στο 2457ο εκλογικό τμήμα στο Ίλιον Αττικής, με πρωταγωνίστρια μια ηλικιωμένη που έκανε φασαρία διότι δεν βρήκε ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Η εκλογική διαδικασία διακόπηκε για μερικά λεπτά, μέχρι που άνδρες της αστυνομίας ηρέμησαν τα πνεύματα...

Μενίδι: Γυναίκα ζήτησε να αλλάξει την ψήφο της!
Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε εκλογικό κέντρο των Αχαρνών σήμερα το πρωί. Μια γυναίκα, αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα ψηφίζοντας για τις δημοτικές, τις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές, αποχώρησε από το εκλογικό τμήμα. Μέχρι εκεί, όλα καλά.

Έπειτα από λίγα λεπτά, όμως, γύρισε πίσω και ζητούσε από τη δικαστική αντιπρόσωπο να αλλάξει την ψήφο της (!), λέγοντάς της πως δεν είχε το μυαλό της στην κάλπη και ότι σκεφτόταν άλλα πράγματα… Η δικαστική αντιπρόσωπος της εξηγούσε ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Η γυναίκα επέμενε και μάλιστα έλεγε στη δικαστικό ότι η ψήφος της ήταν ψηλά στην κάλπη δείχνοντας έναν από τους εκατοντάδες φακέλους που βρίσκονταν μέσα…

Ύστερα από αρκετή ώρα και πολλές προσπάθειες να εξηγήσουν στη γυναίκα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, έφυγε απογοητευμένη.

Δεν θα πιστεύεις με τι έκλεισαν την κάλπη!

Απίστευτο και όμως Ελληνικό! Δείτε τι σκαρφιστήκαν σε ένα εκλογικό κέντρο της Πάτρας για να καλύψουν την οπή της κάλπης των Ευρωεκλογών.

Σε εκλογικό τμήμα στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής για να καλύψουν την οπή της κάλπης των Ευρωεκλογών, τοποθέτησαν ρακέτα που χρησιμοποιείται για την «εξουδετέρωση» των κουνουπιών..!



Μάλιστα για να μην γίνεται αντιληπτή την κάλυψαν με μια πλαστική σακούλα.

Χάθηκε σάκος με ψηφοδέλτια στο Μυρωδάτο Ξάνθης

Ψηφοδέλτια έψαχναν το πρωί της Κυριακής σε εκλογικό τμήμα στο Μυρωδάτο της Ξάνθης...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ψηφοδέλτια βγήκαν από τον σάκο την Παρασκευή και τοποθετήθηκαν στην αίθουσα του σχολείου, που χρησιμοποιείται ως εκλογικό τμήμα, ώστε όλα να είναι έτοιμα για το πρωί της Κυριακής. Ωστόσο, όταν άνοιξαν οι κάλπες, τα ψηφοδέλτια είχαν εξαφανιστεί. Εικάζεται πως το Σάββατο πετάχτηκαν στα σκουπίδια, καθώς θεωρήθηκαν «σκουπίδια» από τον πρώτο γύρο των εκλογών που κάποιος θα είχε ξεχάσει να μαζέψει.

Όπως ήταν επόμενο, σήμανε συναγερμός, ώστε να βρεθούν άμεσα ψηφοδέλτια και να αντικατασταθεί η απώλεια, προκειμένου να μπορέσει το εκλογικό τμήμα να λειτουργήσει απρόσκοπτα, πράγμα που συνέβη μετά και την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Με το άνοιγμα της κάλπης παρατηρήθηκαν προβλήματα και με τον αριθμό των ψηφοδελτίων, καθώς τρία κόμματα που μετέχουν στις ευρωεκλογές δεν είχαν αποστείλει, όπως ορίζεται σχετικώς, τα ψηφοδέλτιά τους στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα οι σάκοι που κατέφθασαν μέσω των δικαστικών αντιπροσώπων στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα της περιοχής να μην τα περιέχουν μέσα.

Συνταξιούχος αποδοκίμασε τον Βενιζέλο και κατέληξε στο τμήμα 


Κατά την αποχώρηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου από το Δημοτικό Σχολείο των Αμπελοκήπων, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, o συνταξιούχος Αντώνης Καναβός, ο οποίος ήταν περαστικός από το σημείο, ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι ομάδα ατόμων επιδοκίμαζε και χειροκροτούσε τον κ. Βενιζέλο!

«Τι χειροκροτάτε; Δεν ντρέπεστε; Ξεχάσατε τη λίστα Λαγκάρντ;» φώναξε ο κ. Καναβός στο πλήθος, ενώ αποδοκίμασε και τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο. Αστυνομικοί προσήγαγαν τον συνταξιούχο και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Το μήνυμα πάνω από το παραβάν μέσα στο οποίο ψήφισε ο Βενιζέλος
Ένα άκρως ενδιαφέρον μήνυμα βρισκόταν τοιχοκολλημένο πάνω από το παραβάν μέσα στο οποίο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δείτε τη φωτογραφία και θα καταλάβετε...



Προσήχθη «μαϊμού» δικαστικός αντιπρόσωπος στις Σέρρες

Ένα… εκλογικό ευτράπελο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στις Σέρρες...

Γνωστός δικηγόρος προσποιήθηκε τον δικαστικό αντιπρόσωπο και, παρά το γεγονός ότι δεν είχε χαρτιά διορισμού, παρέλαβε τον σάκο με τα ψηφοδέλτια και πήγε να εκτελέσει καθήκοντα δικαστικού αντιπροσώπου στο εκλογικό τμήμα 330 της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πραγματικά διορισμένος αντιπρόσωπος ήταν ένας ασκούμενος στο γραφείο του «δράστη».

Ο δικηγόρος προσήχθη από την αστυνομία έπειτα από καταγγελίες ενός εκ των δύο συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος είχε πολιτική δράση υπέρ του αντίπαλου συνδυασμού.

Το... ατύχημα του Γιάννη Σγουρού
Ένα απρόοπτο συνέβη στον Γιάννη Σγουρό την ώρα που έβγαινε από το παραβάν του εκλογικού κέντρου όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη.

Συγκεκριμένα, του έπεσε ο φάκελος που κρατούσε στα χέρια…. Ωστόσο, ο κ. Σγουρός δεν έχασε την ψυχραιμία του και χαμογελώντας έσκυψε, έπιασε τον φάκελο και τον έριξε στην κάλπη.



 


Το κέρασμα του Ψωμιάδη στον Καραμανλή


Μεταξύ των στελεχών της ΝΔ που περίμεναν τον πρώην πρωθυπουργό να ψηφίσει ήταν και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Μόλις είδε τον Κώστα Καραμανλή, του προσέφερε... σοκολατάκια «ΠΑΤΡΙΔΑ», με τον κ. Καραμανλή να μη δέχεται τελικά το κέρασμα.





Τελικά, τα σοκολατάκια τα μοίρασε ο κ. Ψωμιάδης στους δημοσιογράφους και τους περαστικούς.

Μπουνιές έπαιξαν στην Κάτω Αχαΐα 


Παρατράγουδα επιφύλασσε η σημερινή εκλογική διαδικασία σε εκλογικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας. Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα patratora.gr, ψηφοφόροι των δύο «μονομάχων» της εκλογικής αναμέτρησης, του Διονύση Γκοτσούλια και του Χρήστου Νικολάου, πιάστηκαν στα χέρια…

Ένας 38χρονος φέρεται να επιτέθηκε και να γρονθοκόπησε 60χρονο, επειδή διαφώνησαν, ενώ η «σύρραξη» γενικεύτηκε, όταν ακόμη δύο άτομα ενεπλάκησαν στο επεισόδιο προκειμένου να «προστατεύσουν» τον ηλικιωμένο άνδρα.

Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της αστυνομίας, ωστόσο δεν έγιναν συλλήψεις, αφού κανείς δεν υπέβαλε μήνυση εναντίον του άλλου.

Από Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου