Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ελεύθερος ο Τζέρι Άνταμς

Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Σιν Φέιν στη Β. Ιρλανδία Τζέρι Άνταμς, έπειτα από τέσσερις μέρες κράτησης στο πλαίσιο έρευνας για τυχόν εμπλοκή του σε δολοφονία του 1972.

Σύμφωνα με τους Irish Times και το BBC ένας φάκελος με όσα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί από την ανάκριση αναμένεται να σταλεί στην εισαγγελία που θα αποφασίσει αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες. Νωρίτερα πάντως το BBC μετέδωσε ότι κατά τις πληροφορίες του δεν θα του ασκηθεί δίωξη.
Ο Άνταμς συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη και κλήθηκε σε απολογία σχετικά με τη δολοφονία μιας γυναίκας, που εθεωρείτο πληροφοριοδότρια από τον ΙRA. Ο Ανταμς αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του στο έγκλημα και χαρακτήρισε κακόβουλες τις κατηγορίες.
Νωρίτερα σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του Σιν Φέιν, ο Gerry Kelly, δήλωσε ότι ο Άνταμς “ήταν ανήσυχος για τη ζημιά” από τη σύλληψη στην εικόνα του αλλά και στην ειρηνευτική διαδικασία.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Kelly είπε ακόμα ότι “ο Άνταμς δείχνει καλά και ότι του φέρθηκαν καλά” ενώ χαρακτήρισε “πολιτική” τη χρονική συγκυρία της σύλληψης του ηγέτη του Σιν Φέιν, καθώς στις 23 Μαΐου είναι προγραμματισμένες οι τοπικές εκλογές και έπονται οι Ευρωεκλογές.
Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου