Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Τέξας: Ιησούς Χριστός από... κιμωλία

Εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια πιστών στην πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ, οι οποίοι αποτύπωσαν με... κιμωλία σε μεγάλη κλίμακα τη μορφή του Ιησού Χριστού!


Όπως μετέδωσε το Associated Press, η σύνθεση βρίσκεται έξω από εκκλησία στην πόλη Γκρέιπβαϊν και καλύπτει έκταση 1.530 τ.μ.. Σύμφωνα με ανταποκριτή του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, χρειάστηκαν περίπου 6.700 χρωματιστές κιμωλίες και 125 σάκοι με κάρβουνo για τη δημιουργία της σύνθεσης, η οποία έχει ήδη βάλει πλώρη για το βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες.






Εκπρόσωπος της τοπικής εκκλησίας ανέφερε πως στόχος της προσπάθειας είναι να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση σχετικά με θρησκευτικά θέματα λίγο πριν την έλευση του Πάσχα.

«Πιστεύουμε πως η εκκλησία πρέπει να αποτελεί την πιο δημιουργική οντότητα πάνω στον πλανήτη. Ούτε βαρετή, ούτε πληκτική. Πρέπει να σκεφτόμαστε διαρκώς νέους τρόπους διάδοσης του μηνύματος του Χριστιανισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, η σύνθεση τραβάει την προσοχή των ανθρώπων και τους κάνει να θέλουν να δουν και να μάθουν περισσότερα» εξήγησε ο Derric Bonnot.







Το συγκεκριμένο έργο θα παραμείνει στο σημείο καθ' όλη τη διάρκεια του Πάσχα.

Από το Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου