Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η ιστορία του πιο διάσημου wallpaper των Windows


Μια από τις πιο διάσημες ταπετσαρίες είναι το default wallpaper των Windows Xp. Αντίθετα όμως, από αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι, οι φωτογραφία είναι πραγματική και δεν έχει υποστεί καθόλου επεξεργασία.
Το όνομα της φωτογραφίας υπάρχει μόνο στην ολλανδική έκδοση των Windows και έχει τον τίτλο Ireland, ωστόσο δεν έχει τραβηχτεί στην Ιρλανδία αλλά στην Sonoma της California, από τον Αμερικανό φωτογράφο Charles O'Rear.
Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί 5 χρόνια πριν την κυκλοφορία των Windows XP δηλαδή το 1996.
Το ποσό που δόθηκε στον O'Rear δεν έχει γνωστοποιηθεί, σύμφωνα όμως με δηλώσεις του ίδιου, είναι ένα «υπέρογκο ποσό, το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία της φωτογραφίας, μετά τη φωτογραφία που απεικονίζει τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton να αγκαλιάζει την Monica Lewinsky». Επίσης ο ίδιος δηλώνει πως η φωτογραφία δεν έχει υποστεί κάποια επεξεργασία.
Το 2006, δέκα χρόνια μετά τη λήψη αυτό το τοπίο αποτυπώθηκε ξανά στο φακό, αυτή τη φορά όμως χωρίς το ίδιο εντυπωσιακό απότελεσμα, όπως θα διαπιστώσετε στην από κάτω φωτογραφία.
Φωτογραφία από: gettyimages.co.ukΦωτογραφία από: gettyimages.co.ukΕάν κάποιος θελήσει να δει το συγκεκριμένο τοπίο στο google maps, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εξής συντεταγμένες: 38.248966, -122.410269.
Πηγή: thenextweb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου