Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Άνθρωπος-camera ζωγραφίζει από μνήμης

ΒΙΝΤΕΟ-Άνθρωπος-camera ζωγραφίζει από μνήμης 

Ο Stephen Wiltshire, που είναι γνωστός ως the living camera ή the human camera, είναι ένας καλλιτέχνης που αν και αυτιστικός έχει την ικανότητα να απομνημονεύει ό,τι βλέπει με μια ματιά και να τα σκιτσάρει με κάθε λεπτομέρεια.
Έχει βραβευτεί για τις ικανότητές τους και την υπηρεσία του στην τέχνη από το MBE το 2006. Σπούδασε στη σχολή Fine Art at City & Guilds Art College και είναι διάσημος για τη δουλειά του σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Stephen γεννήθηκε στο Λονδίνο από Ινδούς γονείς τον Απρίλιο του 1974. Όταν ήταν παιδί ήταν μουγκός και δεν επικοινωνούσε με τους ανθρώπους. Στα τρία του διαγνώστηκε με αυτισμό. Δεν γνώριζε καμία γλώσσα και ζούσε εντελώς στον δικό του κόσμο.
Στα πέντε του χρόνια, οι γονείς του τον έγραψαν σε ένα ειδικό σχολείο κι εκεί οι δάσκαλοί του αντιλήφθηκαν ότι του άρεσε να ζωγραφίζει. Η ζωγραφική σταδιακά έγινε ο δικός του τρόπος να επικοινωνεί με τον κόσμο.
Σήμερα η τέχνη του είναι μοναδική στον κόσμο. Δεν πρόκειται μόνο για τις εξαιρετικές καλλιτεχνικές του ικανότητες αλλά τη δυνατότητα να  μεταφέρει στην ακουαρέλα του ακόμα και ολόκληρες πόλεις από μνήμης, με κάθε λεπτομέρεια.
Μπορείτε να δείτε την προσωπική του ιστοσελίδα ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου