Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η πρώτη φωτογραφία της Σελήνης τραβήχτηκε το 1840!


Ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα φωτογραφίας των αστρονόμων, των ερασιτεχνών και των ρομαντικών παγκοσμίως είναι το φεγγάρι. Τα τελευταία 50 χρόνια, με την πρόοδο της τεχνολογίας στον τομέα της Διαστημικής, εκατοντάδες λήψεις του φορυφόρου μας φτάνουν στη Γη. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι η πρώτη λεπτομερή φωτογραφία του Σελήνης τραβήχτηκε πριν 2 αιώνες! Την πρώτη φωτογραφία στην ιστορία την τράβηξε ο Γάλλος εφευρέτης Joseph Nicéphore Niépcethe το 1827. Το θέμα της ήταν οι στέγες των παραθύρων του χωριού Chalon-sur-Saone της Γαλλίας.
perierga.gr - Η πρώτη φωτογραφία της Σελήνης τραβήχτηκε το 1840!
Σχεδόν 13 χρόνια μετά, ένας Άγγλος επιστήμονας, χημικός και ιστορικός John William Draper κατάφερε με τα πρωτόγονα μέσα της εποχής να απαθανατίσει το φεγγάρι- και μάλιστα με εκπληκτική λεπτομέρεια- το 1840. Λίγο αργότερα, τον ίδιο χρόνο, ο Αμερικανός επιστήμονας John William Draper- φιλόσοφος, γιατρός, φαρμακοποιός, ιστορικός και φωτογράφος- τράβηξε άλλη μία εκπληκτικά λεπτομερή φωτογραφία της Σελήνης, η οποία και είναι η μόνη από εκείνη την περίοδο που έχει διασωθεί.
perierga.gr - Η πρώτη φωτογραφία της Σελήνης τραβήχτηκε το 1840!
Έναν αιώνα και μια δεκαετία αργότερα, το Σοβιετικό σκάφος Luna 3 κατέγραψε τον Οκτώβρη του 1959 την πρώτη κοντινή φωτογραφία της Σελήνης.
perierga.gr - Η πρώτη φωτογραφία της Σελήνης τραβήχτηκε το 1840!
πηγή: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου