Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τα τρωκτικά της NSA τρώνε τα «μπισκοτάκια» της Google


Οι φοβεροί και τρομεροί κυβερνοπράκτορες των αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας εκμεταλλεύονταν τις πληροφορίες που περιέχουν τα cookies της Google, για να μπορούν να εντοπίζουν υπόπτους και να τους θέτουν υπό παρακολούθηση, αποκαλύπτουν νέα έγγραφα διαρροών του Εντουαρντ Σνόουντεν.
Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από την εφημερίδα «Washington Post», η αμερικανική NSA και η βρετανική GCHQ χρησιμοποιούσαν την τεχνολογία των συγκεκριμένων αρχείων, που περιέχουν έναν αριθμητικό κώδικα για συγκεκριμένους υπολογιστές, ώστε η μηχανή αναζήτησης να θυμάται τους χρήστες της.
Αν και η Google δεν προέβη άμεσα σε κάποια σχόλια, με τα νέα αυτά στοιχεία ενισχύεται η ένταση που ούτως ή άλλως υπάρχει μεταξύ της εταιρείας και των αρχών. Ο πρόεδρος της Google, Ερικ Σμιντ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τους διακομιστές της εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, μετά τη δημοσίευση προηγούμενων διαρροών, που έπλητταν χρήστες της.
Τα cookies είναι αρχεία που, αν και δεν περιέχουν ονόματα ή άλλα προσωπικά δεδομένα, περιλαμβάνουν αριθμητικούς κώδικες για την ταυτοποίηση του κάθε υπολογιστή στους δικτυακούς τόπους, για πιο στοχευμένη χρήση των μηχανών αναζήτησης.
Οπως αποκαλύπτεται τώρα, NSA και GCHQ χρησιμοποιούσαν τους συγκεκριμένους κωδικούς για να αναγνωρίζουν τις επικοινωνίες υπόπτων μέσα σε ένα μεγάλο όγκο διαδικτυακών δεδομένων.
Η Google κάνει χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας για να προωθεί διαφημιστικά μηνύματα. Καθώς όμως η πλατφόρμα της αυτή χρησιμοποιείται κι από άλλους δικτυακούς τόπους, μπορεί η πρόσβαση να διευρύνεται και στους υπολογιστές χρηστών που δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιήσει υπηρεσίες της.
(ΠΗΓΗ: BBC)και Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου