Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ρόντμαν επισκέπτεται ξανά τον… φίλο του Κιμ

Τη δεύτερη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα μέσα στο ίδιο έτος πραγματοποιεί την Τρίτη ο πρώην αστέρας του NBA Ντένις Ρόντμαν. «Έχω έρθει εδώ για να δω τον φίλο μου και να μιλήσουμε για μπάσκετ», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το ταξίδι του Ρόντμαν χρηματοδοτείται από την ιρλανδική εταιρεία στοιχημάτων Paddy Power. «Πηγαίνω απλά για μία διπλωματική μπασκετική περιοδεία», ανέφερε ο πρώην μπασκετμπολίστας.
Πριν από την αναχώρηση για την Πιονγκγιάνγκ, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση του Αμερικανού ιεραποστόλου Κένεθ Μπάε, ο οποίος κρατείται έγκλειστος στις φυλακές της Βόρειας Κορέας (15 χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή της κυβέρνησης της χώρας).
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστός για τον απολυταρχικό τρόπο άσκησης εξουσίας στη χώρα του, η οποία μετρά 150.000 έως 200.000 κρατούμενους σε στρατόπεδα εργασίας.

Τις προάλλες έγινε γνωστό ότι ο δικτάτορας εκτέλεσε την πρώην ερωμένη του και τραγουδίστρια Χιόνγκ Σονγκ Γουόλ, όπως και άλλα μέλη του συγκροτήματος Unhasu Orchestra, διότι φέρονται να εμφανίστηκαν σε ταινία με πορνογραφικό περιεχόμενο. Μάλιστα, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, οι οικογένειες των δολοφονημένων στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατηγορούμενοι για «συνέργεια» στο έγκλημα.

Ο Ρόντμαν, πάντως, έχει χαρακτηρίσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν «φοβερό παιδί».

Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου