Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Συμφώνησαν Δένδιας - Καμίνης για περιορισμό των μικρών διαδηλώσεων

Σύμφωνος με τη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, για τον περιορισμό των ολιγομελών συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. Στη συνάντηση που έγινε την Τρίτη για το συγκεκριμένο θέμα, οι αρμόσιοι φορείς συναίνεσαν «για την πραγματοποίσησ μικρών συγκεντρώσεων, κατά τρόπο που να γίνεται σεβαστό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αλλά χωρίς να παρακωλύεται η κυκλοφορία στην Αθήνα».
Ο Γ. Καμίνης θεώρησε πως "η πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των μικρών διαδηλώσεων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση", ενώ έθεσε στον υπουργό ακόμη δύο θέματα - εστίες ανομίας, τα παράνομα πορνεία και τα κέντρα διασκέδασης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γιώργος Τσακίρης, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων του Εμπορίου και του Τουρισμού, οι οποίοι επίσης συμφώνησαν με την θέση του υπουργού Δημόσιας Ταξης.
 
Ο υπουργός αφού ενημέρωσε για το Προεδρικό Διάταγμα που προτίθεται να προωθήσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχετικά με την οριοθέτηση των μικρών συγκεντρώσεων, ανέφερε ως παράδειγμα την πανηγυρική αλλαγή της φρουράς με την μπάντα, στον Άγνωστο Στρατιώτη κάθε Κυριακή, κατά την οποία "δεν κλείνει η Βασ. Σοφίας".
 
Και πρότεινε "να μην περιοριστεί για το κέντρο της Αθήνας αυτή η ρύθμιση, να αφορά όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, που τις ορίζουμε ως πόλεις άνω των 100.000 κατοίκων με κριτήρια τα οποία θα μπορούν να εκτιμηθούν ανά περίπτωση. Προτείνεται η υπογραφή ενός Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα κάνει αναφορές στις γενικές αρχές του δικαίου, της αναλογικότητας και σε υπάρχουσες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα σε περίπτωση παράβασης".
 
Επανέλαβε δε, πως αφορά "τις ιδιαιτέρως μικρές διαδηλώσεις"  και διευκρίνισε: "Εφόσον η παρούσα ομήγυρη συμφωνήσει, το Προεδρικό Διάταγμα θα υπογραφεί από εμένα και θα σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία, και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υπογραφή του".
 
Από το Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου