Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωτοφανής είναι η βία και ο τρόμος που γνωρίζει η Κωνσταντινούπολη από το βράδυ του Σαββάτου, στην ανατολή της 17ης ημέρας της δυναμικής εξέγερσης μεγάλου τμήματος του τουρκικού λαού.

Αστυνομία και Στρατοχωροφυλακή, προσπαθώντας να εκτελέσουν το φιρμάνι του Ερντογάν περί πάση θυσία εκκαθάρισης της περιοχής, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε βίαιο μέσον και στην πιο ακραία του μορφή, με αποκορύφωμα την προσθήκη τοξικών χημικών μέσα στις αντλίες νερού, οι οποίες έχουν προκαλέσει εκτεταμένα εγκαύματα σε όσους δέχτηκαν τις ριπές των υδροεκτοξευτήρων.

Από νωρίς η Αστυνομία, μετά από καταιγισμό χημικών και εκτεταμένης χρήσης αντλιών νερού, κατάφερε να προχωρήσει σε ανακατάληψη της πλατείας, χωρίς ωστόσο να μπορέσει και να επιβάλει την «τάξη» στην ευρύτερη περιοχή, αφού, μέχρι και αυτή τη στιγμή, χιλιάδες είναι οι εξεγερμένοι πολίτες οι οποίοι, τραγουδώντας το «Ζήτω η Ταξίμ της Αλληλεγγύης», δεν έδειξαν να συμμερίζονται την άποψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, με αποτέλεσμα οι οδομαχίες στους γύρω δρόμους να παίρνουν τη μορφή γενικευμένης σύρραξης.
 Πλήθος κόσμου, στην προσπάθειά του να αποφύγει τα δακρυγόνα και τις αντλίες νερού, έχει καταφύγει στα γύρω ξενοδοχεία. Ήδη το Divan Hotel άνοιξε τις πόρτες του για τους δεκάδες τραυματίες και όσους έχουν δεχτεί χημικά. Επίσης, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, χημικά έχουν προστεθεί και μέσα στις αντλίες που εκτοξεύουν νερό, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί διαδηλωτές να εμφανίζουν εκτεταμένα δερματικά εγκαύματα.

Τα χημικά αέρια όμως εισήλθαν και στο ισόγειο του ξενοδοχείου, με τους ακτιβιστές να έχουν αναγκαστεί να καταλάβουν τις αίθουσες συνεδριάσεων σε άλλους ορόφους. Λόγω ακριβώς της μεγάλης πυκνότητας των αερίων, πολλοί έχουν χάσει τις αισθήσεις τους, ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες και παιδιά, ένοικοι του ίδιου του ξενοδοχείου.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τόσο τα διάφορα social media όσο και τα εθνικά αλλά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για «παραπληροφόρηση και για υποκρισία κάθε μορφής», ωστόσο εξέφρασε τις ευχαριστίες του «στον λαό που τον υποστηρίζει». (...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου