Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ένταση και δακρυγόνα στην Ιερισσό Χαλκιδικής


Ένταση και επεισόδια με δακρυγόνα - ακόμη και σε σχολείο - σημειώθηκαν το πρωί στην Ιερισσό Χαλκιδικής, με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση και τις συλλήψεις υπόπτων για την εμπρηστική επίθεση στην «Ελληνικός Χρυσός».

Δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν με τη ρίψη χημικών να απομακρύνουν κατοίκους που εμπόδιζαν αστυνομικούς να διεξαγάγουν έρευνες σε συγκεκριμένα σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε κάτοικοι από την Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγία συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Αυτήν τη στιγμή στην Ιερισσό βρίσκονται 6 κλούβες των ΜΑΤ και 3 εισαγγελείς.
Στο μεταξύ, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου

Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, τραυματίστηκε ένα 15χρονο αγόρι από κάλυκα δακρυγόνου που έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ρίψης δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στο γυμνάσιο - λύκειο της Ιερισσού. Επιπλέον, πολλοί μεγάλοι αλλά και παιδιά είχαν λιποθυμικά επεισόδια.
Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό, συνοδεία των ΜΑΤ. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η αστυνομία θέλει να περάσει στο χωριό, για να κάνει έρευνες σε σπίτια, αλλά οι κάτοικοι απάντησαν πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Στο χωριό χτυπούν οι καμπάνες και οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου