Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

«ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ» ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

«Δεν πτοούμαστε. Δεν αλλάζουμε μυαλά. Αρνούμαστε να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους που βοηθάμε σε Έλληνες και ξένους» λέει στο in.gr ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, αναφερόμενος στην επίθεση με ρατσιστικά συνθήματα που καταγγέλλει ότι πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από το πολυϊατρείο της οργάνωσης στο Πέραμα.


Όπως καταγγέλλει ο κ.Κανάκης, τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στην περιοχή του Περάματος για μία κινητοποίηση που είχαν προγραμματίσει. Μία μεγάλη ομάδα έφτασε έξω από το πολυϊατρείο της οργάνωση και φώναξε ρατσιστικά συνθήματα.

«Ο δρόμος που βρίσκεται το πολυϊατρείο δεν είναι κεντρικός. Πέρασαν επί τούτου. Σταμάτησαν μπροστά στο πολυϊατρείο και φώναξαν συνθήματα. Εκείνη την ώρα βρισκόταν πολύς κόσμος και το πολυϊατρείο έκλεισε. Κλείστηκαν μέσα οι άνθρωποι γιατί δεν θέλαμε να δημιουργηθεί νέα αντιπαράθεση» είπε ο κ.Κανάκης, περιγράφοντας όσα έγιναν.

«Εμείς θεωρούμε ότι ήταν στοχοποίηση και προσπάθεια εκφοβισμού. Ήταν μία προσπάθεια επίδειξης δύναμης. Εμείς έχουμε αρνηθεί να διαχωρίζουμε Έλληνες και μετανάστες και δεν σας κρύβω ότι έχουμε μια ανησυχία όλοι μας» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, το χειρότερο θα είναι να φοβηθούν οι άνθρωποι να πηγαίνουν στα πολυϊατρεία και να ζητούν βοήθεια. 

«Αρνούμαστε να διαχωρίζουμε ανθρώπους, να σταματήσουμε αυτό που κάναμε. Και μάλιστα τώρα το κάνουμε με μεγαλύτερη ένταση» πρόσθεσε.

Τόνισε, ωστόσο, ότι «σε περίπτωση που συμβεί κάτι χειρότερο σε πολυϊατρεία και ξενώνες η Χρυσή Αυγή θα έχει την ηθική ευθύνη. Δεν είναι ένα πράγμα που θα έχει συμβεί τυχαία».

Από το ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου