Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων την Τετάρτη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη τα συνδικάτα, με πολλούς κλάδους να έχουν προκηρύξει απεργίες και στάσεις εργασίας.

ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκυρήξει 24ωρη απεργία και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα είναι τα πλοία καθώς η ΠΝΟ θα συμμετάσχει στην απεργία.

Συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης αποφάσισε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, καθώς και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της Τετάρτης ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), κατά «της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών της εξαθλίωσης και του εμπαιγμού της ελληνικής κοινωνίας που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα».

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, λόγω στάσεων εργασίας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Οι δικηγόροι της χώρας θα απέχουν από τα καθήκοντα τους.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 20ης Φεβρουαρίου απευθύνουν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Λόγω της απεργίας, ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Τριήμερες κινητοποιήσεις εγκαινίασαν από σήμερα, Δευτέρα, οι αγρότες της Κρήτης, ζητώντας την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων τους.

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί την Τρίτη και την Τετάρτη, ημέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας, κατά την οποία οι αγρότες δηλώνουν ότι θα δώσουν δυναμικό «παρών» στο πανηρακλειώτικο συλλαλητήριο.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου