Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ προαναγγέλλει εμμέσως ο Χατζηδάκης

Την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα Αστικά Μέσα Μεταφοράς προανήγγειλε εμμέσως ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας γραπτώς σε αναφορά του βουλευτή της Ν.Δ. Χρίστου Δήμα που αφορούσε τη γραμμή του προαστιακού Κιάτο/Αεροδρόμιο/Πειραιάς.

«Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013 θα επανεξετασθούν στοιχεία της ισχύουσας τιμολογιακής πολιτικής στο αστικό δίκτυο», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρινίζει πως «η επανεξέταση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη, αφενός τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αφετέρου την ανάγκη οι συγκοινωνιακοί φορείς να λειτουργούν πλέον υπό τον όρο της βιωσιμότητας, η οποία αποτελεί τη μόνη αναγκαία και ικανή συνθήκη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Σημειώνεται πως ο Κ. Χατζηδάκης στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου είχε μεταθέσει για τον Οκτώβριο του 2013 το ενδεχόμενο αύξησης των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση το Μάρτιο, όπως αρχικά προβλεπόταν, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην απαιτηθεί αύξηση ούτε τον Οκτώβριο του 2013» είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές Δεκεμβρίου.
 
Απο ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου