Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 3000 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Περίπου 3.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο ενός νεαρού ομοεθνούς τους, ο οποίος βρισκόταν σε καθεστώς διοικητικής κράτησης. Την ίδια στιγμή αναμένονται πολυάριθμες κινητοποιήσεις στα Κατεχόμενα.«Περίπου 3.000 κρατούμενοι ανακοίνωσαν πως θα απόσχουν του συσσιτίου», ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σιμόν Βάιζμαν, εκπρόσωπος των ισραηλινών σωφρονιστικών υπηρεσιών, προσδιορίζοντας πως «απλώς πρόκειται για τα τρία σημερινά γεύματα».



«Συναγερμός για επεισόδια», τιτλοφορεί το σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Ισραήλ Χαγιόμ, που θεωρείται προσκείμενη στον πρωθυπουργό Μπένγιαμιν Νετανιάχου, επικαλούμενη «την ένταση που επικρατεί στους κόλπους της διοίκησης των υπηρεσιών ασφαλείας, που φοβούνται επεισόδια και συγκρούσεις έπειτα από τον θάνατο ενός Παλαιστινίου κρατουμένου».

«Όλος ο μηχανισμός των δυνάμεων ασφαλείας, των σωφρονιστικών υπηρεσιών, βρίσκονται σε κατάσταση ενισχυμένου συναγερμού σήμερα», υπογραμμίζει από την πλευρά της η εφημερίδα Μααρίβ.

Ο 30χρονος Παλαιστίνιος κρατούμενος Αραφάτ Τζαραντάτ έφυγε από τη ζωή χθες έπειτα από «αδιαθεσία» όπως διατείνονται οι ισραηλινές αρχές.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ δήλωσε «συγκλονισμένος» από τον θάνατό του και ζήτησε να μάθει τους «πραγματικούς λόγους», υπογραμμίζοντας συνάμα την ανάγκη να «δωθούν στη δημοσιότητα αυτοί οι λόγοι που τον οδήγησαν στο μαρτύριο».

Η νεκροψία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο κεντρικό ιατροδικαστικό κέντρο του Ισραήλ. Ο Παλαιστίνιος υπουργός Προσφύγων Ίσα Καρακάε επιβεβαίωσε ότι παρόντες θα είναι ένας Παλαιστίνιος γιατρός και η οικογένεια του νεκρού.

Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου