Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΑΜαν έρευνα

Απο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 


Πήραν τον τροχό τους, πήραν τα τσεκούρια τους και πήγαν στην Κυψέλη. Οχι για να εκκενώσουν το παλαιότερο υπό κατάληψη κτήριο, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, αλλά για να κάνουν μια έρευνα... ρουτίνας.
Μία από τις ύποπτες δραστηριότητες που μπήκαν να ελέγξουν Μία από τις ύποπτες δραστηριότητες που μπήκαν να ελέγξουν Και κάπως έτσι, γύρω στη 1 το μεσημέρι, τα ΕΚΑΜ μπήκαν στην κατάληψη «Λέλας Καραγιάννη 37» -εν μέσω λαϊκής αγοράς- παρουσία λοιπών, ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (ΜΑΤ, ομάδα «Δίας», Ασφάλεια) και με τη συνδρομή ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. που περιπολούσε πάνω από την πλατεία Αμερικής.
Αθώα «Μπουμπουλίνα»
Δεκαέξι άτομα, που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο (οκτώ άνδρες και οκτώ γυναίκες), προσήχθησαν. Οι 15 οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για να αφεθούν τελικά ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα. Η 16η προσαχθείσα παρέμεινε στο κτήριο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε. Κατά πώς φαίνεται, το κτήριο -που βρίσκεται λίγα μέτρα από το σπίτι της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που η ίδια μετέτρεψε σε αρχηγείο της αντιναζιστικής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα», Λέλας Καραγιάννη (στη διασταύρωση της ομώνυμης οδού με την οδό Σταυροπούλου)- δεν αποτελούσε μία ακόμη «εστία ανομίας».
Η αρχαιότερη
Παρά το γεγονός ότι είχε γίνει γνωστό πως θα υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα της «αστυνομικής επιχείρησης για έρευνα στο υπό κατάληψη κτήριο στη συμβολή των οδών Λ. Καραγιάννη και Δροσοπούλου», κάτι τέτοιο δεν συνέβη μέχρι αργά χθες βράδυ. Η προσεκτική διατύπωση που χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη χθεσινή επιχείρηση δεν άφησε περιθώρια για τη χρήση της λέξης «ανακατάληψη». Αλλωστε, στην υπόθεση δεν ενεπλάκη η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο ίδρυμα του οποίου ανήκει το κτήριο.
Αλλωστε αν είχε ζητηθεί να γίνει εκκένωση, το κτήριο έπρεπε να φυλάσσεται μέχρι να παραδοθεί, όπως ανέφεραν πληροφορίες από την Αστυνομία.
Ετσι, μόλις οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από την Κυψέλη, δεκάδες από τους εκατοντάδες ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή για να συμπαρασταθούν στους καταληψίες, ξαναμπήκαν στο κτήριο, που φιλοξενεί από το 1988 την αρχαιότερη κατάληψη στην Ελλάδα, φωνάζοντας συνθήματα.

Απο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου