Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΑΜ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ



Στην επιχείρηση στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια, που πραγματοποιήθηκε στις 04.00 το πρωί συμμετείχαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες των ΕΚΑΜ οι οποίοι αρχικά έσπασαν τις αλυσίδες που είχαν τοποθετήσει οι εργαζόμενοι του Μετρό στην κεντρική πύλη και στη συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων απομακρύνοντας όσους βρίσκονταν στο χώρο. Στην πύλη παρέμειναν περίπου 50 εργαζόμενοι, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι προσωπικό ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, ωστόσο, αργότερα οι απεργοί αφέθηκαν ελεύθεροι.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη απο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία. Κοντά στο αμαξοστάσιο είχε συγκεντρωθεί πλήθος σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Μετρό. Ωστόσο η αστυνομία δεν επέτρεπε ούτε στους διαμαρτυρόμενους, ούτε στα τηλεοπτικά συνεργεία αρχικά να πλησιάσουν.
Τα Σεπόλια θυμίζουν φρούριο μέχρι αυτή την ώρα με την περιοχή να έχει αποκλειστεί περιμετρικά του αμαξοστασίου από περιπολικά και κλούβες, ενώ αστυνομικοί δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στους πολίτες. Στο αμαξοστάσιο επιτρέπεται η είσοδος μόνο των εργαζομένων που έχουν φύλλο επιστράτευσης.
Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επιστράτευση οι εργαζόμενοι έβγαλαν από τον χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια τα Ι.Χ. τους, οχυρώθηκαν μέσα, έκλεισαν την πύλη και πίσω της τοποθέτησαν δύο ανυψωτικά μηχανήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου