Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Καταιγίδες και χιόνια από την Τετάρτη


 
undefined
Του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη/FosPhotos
Την κατιούσα παίρνει ο υδράργυρος από την Τετάρτη, ενώ στα λευκά αναμένεται να ντυθούν αρχικά οι ορεινοί όγκοι της Βόρειας Ελλάδας και στη συνέχεια και νοτιότερες περιοχές της χώρας. Νέα επιδείνωση την Κυριακή.
Αναλυτικά, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:
Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου: Από τα δυτικά θα κάνουν την εμφάνισή τους βροχές και καταιγίδες στα θαλάσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, όπως και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα θα είναι αρχικά έντονα κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα, ενώ το βράδυ θα επεκταθούν και στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί ως θυελλώδεις, 5-7 και πρόσκαιρα ως 8 μποφόρ στα πελάγη.
Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου: Στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρα καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στις ορεινές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα είναι 4-6 μποφόρ στα νότια και τοπικά ως 7 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου: Ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση, με λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές και παροδικές μόνο χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα δυτικά της Ελλάδας, τα νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται σποραδικές καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση.
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου: Η εικόνα θα είναι ίδια με την Παρασκευή, αλλά μετά το μεσημέρι η κακοκαιρία θα ενταθεί, αρχίζοντας από την Δυτική Ελλάδα και προχωρώντας προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι ως 5 μποφόρ στα ηπειρωτικά και ως 8 μποφόρ στα δυτικά προς το βράδυ.
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου: Οι νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες θα επιστρέψουν στο προσκήνιο, ενώ στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, με τα φαινόμενα να είναι έντονα κατά τόπους.

Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου