Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΦΟΝΙΚΑ ΤΑ «ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΑ» ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

23 Ιουλίου 1975: Στην πρώτη επέτειο από την πτώση της Χούντας, οι αύρες της Αστυνομίας βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας. Αυτή ήταν μια από τις τελευταίες τους εμφανίσεις προτού καταργηθούν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 1981. Τριάντα εφτά χρόνια μετά, την προηγούμενη Τετάρτη, η ΕΛΑΣ κινήθηκε με τις νεοαποκτηθείσες αύρες της εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να εναντιωθούν στην ψήφιση του Μνημονίου 3
Φονικά «νεροπίστολα» χαρακτηρίζει η εφημερίδα 6 μέρες τις αύρες της ΕΛ.ΑΣ. που εμφανίστηκαν στην τελευταία κινητοποίηση που οργανώθηκε στο Σύνταγμα ενάντια στο νέο μνημόνιο.
Ανήσυχοι δηλώνουν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας καταγγέλλοντας ως πρόχειρη την εκπαίδευση τους η οποία περιελάμβανε την τοποθέτηση δόκιμων αστυνομικών σαν στόχους προκειμένου να κάνουν βολές. «Δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί σε ακραίες συνθήκες, εφόσον αυτά τα οχήματα χρησιμοποιηθούν εναντίον διαδηλωτών, απλών πολιτών» είπε στην εφημερίδα 6 μέρες ο Νίκος Καραδήμας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής.
Τα οχήματα που κόστισαν στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αμφισβητούνται προς τα αποτελέσματα τα οποία μπορεί να έχουν πάνω στους διαδηλωτές: «Ήμασταν πολύ προσεκτικοί στη χρήση της αύρας, γιατί και εμείς ακόμα πειραματιζόμαστε. Η ισχύς του κανονιοφόρου οχήματος είναι τρομακτική και ένας λάθος χειρισμός μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα από το επιδιωκόμενο» τονίζει ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Κατηγορηματικός όσον αφορά την επικινδυνότητα του νέου «όπλου» και τις  μη αναστρέψιμες βλάβες που μπορεί  να προκαλέσει είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας. «Εφόσον κάποιος πολίτης, ανεξαρτήτως ηλικίας, βληθεί με πίεση από τον εκτοξευτήρα  νερού, τότε η ζημιά μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη, μιλώντας για κίνδυνο ρήξης σπλήνας, βλάβης στα νεφρά και φυσικά για κίνδυνο καταγμάτων που μπορεί να προκληθούν από την εκσφενδόνιση του ίδιου του ατόμου σε απόσταση αρκετών μέτρων, εξαιτίας της πίεσης. Στην ιατρική ορολογία το φαινόμενο αυτό ονομάζεται Σύνδρομο καταπλάκωσης και παρατηρείται θύματα τροχαίων και κυρίως κατολισθήσεις, αναφέρει ο κ. Βαρνάβας.
Στην κατεύθυνση του υπουργείου που φαίνεται πως και μετά την τελευταία πρόβα τζενεράλε περνάει σε ένα νέο δόγμα καταστολής των διαδηλώσεων αντιδρά το πυροσβεστικό σώμα που έστειλα επιστολή προς τον υπουργό εκφράζοντας τις έντονες αντιρρήσεις τους για την επιχειρησιακή ικανότητα τόσο των οχημάτων όσο και των ανεκπαίδευτων χειριστών τους.

«Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν την εργασιακή ειρήνη και κινούνται πέρα των ορίων της νομιμότητας. Η χρήση των πυροσβεστικών οχημάτων από την ΕΛ.ΑΣ. θέτει σε κίνδυνο τόσο τα αποτελέσματα της όποιας επιχείρησης κατάσβεσης όσο και την ακεραιότητα όσων επεμβαίνουν σε αυτά. Να καταστήσουμε σαφές ότι οποιαδήποτε καταστροφή περιουσίας, τραυματισμός, ή απώλεια ανθρώπινης ζωής προκληθεί θα έχει ως αποκλειστικό υπεύθυνο αυτόν που νομιμοποίησε την εκχώρηση, χωρίς κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο»

http://www.alfavita.gr


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=76045:fonika-ta-neropistola-ths-astunomias-sumfona-me-aksiomatikous-kai-giatrous&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz2C67sSh8G 
Seleo.gr News 
ΠΡΕΖΑ TV
13-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου