Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Σε απεργιακό τριήμερο η χώρα από τη Δευτέρα







Κόκκινο πανί για τα συνδικάτα αποτελεί την ερχόμενη βδομάδα, η ψήφιση των μέτρων λιτότητας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα με τους δημοσιογράφους που έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης. Παράλληλα από την ίδια μέρα τα ταξί ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  από το βράδυ της Δευτέρας καλώντας όλους τους εργαζόμενους «χωρίς δικαιολογίες χωρίς μεμψιμοιρίες να βγουν στους δρόμους και να εμποδίσουν την ψήφιση των μέτρων».

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την νέα 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη.  Στην απεργία συμμετέχει η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν και τα ταξί τη Δευτέρα και την Τρίτη ,μετά από ομόφωνη απόφαση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Αγοραίων, η οποία τάσσεται κατά της ψήφισης των νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
 
Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου