Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ένταση κατά την έναρξη των εκδηλώσεων στο Πολυτεχνεί


undefined
Ένταση επικράτησε το πρωί στο Πολυτεχνείο, όταν φοιτητές παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προσπάθησαν να εμποδίσουν μέλη της ΠΑΣΠ να εισέλθουν στον χώρο του Ιδρύματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συμπλοκή που ακολούθησε, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο φοιτητές.

Στο μεταξύ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αρχίζουν σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με καταθέσεις στεφανιών στον χώρο του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων.

Παράλληλα, το μεσημέρι, οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί κατά το τριήμερο στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Οι πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας έκλεισαν από χθες το βράδυ και θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας το Σάββατο το βράδυ 17 Νοεμβρίου, οπότε και ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της επετείου.

Σημειώνεται ότι οι πύλες του Ιδρύματος θα ανοίγουν το πρωί και θα κλείνουν κάθε βράδυ. Μέσα στον χώρο θα παραμένουν για περιφρούρηση φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του Πολυτεχνείου.

Ήδη ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή κοντά στο Πολυτεχνείο, ενώ επί ποδός βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές μελετούν το ενδεχόμενο να οργανώσουν μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου πρωτότυπες εκδηλώσεις μνήμης, εκτός από τις καθιερωμένες εκθέσεις και ομιλίες.

Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου