Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Συγκέντρωση στην ισραηλινή Πρεσβεία για τις επιθέσεις στη Γάζα


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία της Αθήνας προγραμματίζουν αύριο στις 17.00 το απόγευμα τα μέλη της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ, συνεχίζοντας την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ξεκίνησε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και συνεχίζει ακόμα και σήμερα, ημέρα επετείου της Παλαιστινιακής Εθνικής Ανεξαρτησίας, τον ανηλεή βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας από αέρα και θάλασσα. Ο μέχρι τώρα απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης είναι 11 νεκροί, ανάμεσα τους 2 παιδιά, και πάνω από εκατό τραυματίες.

Η κλιμάκωση της έντασης, με ευθύνη του Ισραήλ, είχε ξεκινήσει μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν την Πέμπτη 8 Νοέμβρη ένα παιδί δολοφονήθηκε από ισραηλινά πυρά ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο. Δύο ημέρες αργότερα, δύο ακόμα παιδιά δολοφονήθηκαν την ώρα του παιχνιδιού τους όταν οβίδα του πυροβολικού έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου. Την Δευτέρα 12 Νοέμβρη, η Παλαιστινιακή αντίσταση συμφώνησε σε ανακωχή με την προϋπόθεση το Ισραήλ να πάψει τις επιθέσεις, ωστόσο δύο ημέρες μόλις αργότερα, το Ισραήλ δολοφόνησε τον Ahmad Al Jabari, ανώτατο στρατιωτικό διοικητή στη Λωρίδα της Γάζας, ξεκινώντας νέο κύκλο επιθέσεων που συνεχίζονται έως και αυτή τη στιγμή.

Το Ισραήλ κλιμακώνει την επίθεση του, την οποία ονομάζει “Αμυντικό Στύλο” (Pillar of Defence) και προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας, επαναλαμβάνοντας την επιχείρηση “Χυτός Μόλυβδος” (Cast Lead) που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1400 Παλαιστίνιους στα τέλη του 2008.

Η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα” στέκεται αλληλέγγυα στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και απαιτεί να σταματήσει άμεσα ο βομβαρδισμός της πολύπαθης Λωρίδας της Γάζας. Επιπλέον ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει τις επιθέσεις του Ισραήλ και να στοιχηθεί με την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον Παλαιστινιακό».

Από Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου