Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Προειδοποίηση ILO για αύξηση της ανεργίας παγκοσμίως

Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (International Labour Organization, ILO) προειδοποιεί πως η ανεργία των νέων θα αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η κρίση στην Ευρώπη πλήττει πλέον και τις αναπτυσσόμενες χώρες ενώ και άλλοι αποθαρρυμένοι νέοι σταματούν να αναζητούν απασχόληση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού, το ποσοστό των ανέργων μεταξύ των ανθρώπων κάτω των 25 ετών παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί στο 12,9% ως το 2017, καταγράφοντας αύξηση περίπου 0,2% από το ποσοστό που προβλέπεται για φέτος, και οι νέοι στις αναπτυσσόμενες χώρες θα είναι εκείνοι που θα πληγούν περισσότερο. Μάλιστα, προειδοποιεί ότι αυτοί ακριβώς οι απογοητευμένοι αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας νέοι μπορεί να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για κοινωνικές εντάσεις στις πλουσιότερες χώρες.
«Οι συνέπειες της ευρωπαϊκής κρίσης αναμένεται να επεκταθούν πολύ πέρα από την Ευρώπη, πλήττοντας οικονομίες στην Ανατολική Ασία και στη Λατινική Αμερική, αφού οι εξαγωγές προς τις ανεπτυγμένες οικονομίες συρρικνώνονται», επισήμανε ο ILO.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου