Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ




Σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο «πεδίο μάχης» των Σκουριών Χαλκιδικής.

Για ακόμη μία φορά κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατοίκων της Β. Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής, που διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στα μεταλλεία χρυσού, σημειώθηκαν επεισόδια με τους διαδηλωτές να καταγγέλουν την αστυνομική βία.

Από νωρίς το απόγευμα, συγκεντρώθηκαν στο λόφο των Σκουριών περίπου 1.500 κάτοικοι, με την αστυνομία να έχει λάβει θέσεις μάχης.

 
(Κλούβα των ΜΑΤ στο οδόστρωμα)

Μετά από αρκετή ώρα τα πνεύματα οξύνθηκαν και σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αστυνομικές δυνάμεις έχει γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν πέντε τραυματίες - μεταξύ αυτών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και μια Γερμανίδα διαδηλώτρια.
 Καμπάνες «γενικού ξεσηκώμου» έχουν σημάνει στην Ιερισσό. Οι κάτοικοι μετά τις δύο προσαγωγές που έκαναν τα ΜΑΤ έχουν ξεσηκωθεί, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους διαδηλωτές που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο δάσος. Οι αστυνομκοί έχουν μπλοκάρει όλες τις διόδους διαφυγής και φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μαζικές συλλήψεις.

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κινητοποίηση των κατοίκων και φορέων είχε πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου