Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


 

ΑΘΗΝΑ:
Ολοκληρώθηκε η μαζική διαδήλωση των εργαζόμενων, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας. Στο περιθώριο της κινητοποίησης ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και νεαρών στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης, που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η Αστυνομία προχώρησε σε 104 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 20 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ογκώδη συλλαλητήρια κατά του οδυνηρού πακέτου μέτρων πραγματοποιήθηκαν και σε δεκάδες άλλες πόλεις. Το tvxs.gr παρακολούθησε με συνεχή ενημέρωση τις σημερινές εξελίξεις.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν σήμερα το παρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα προωθούμενα μέτρα που πλήττουν εισοδήματα και εργασιακά. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά 45.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις σημερινές διαδηλώσεις. Στο συλλαλητήριο του Πεδίου του Άρεως βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το χαρακτήρισε «ορόσημο μεγάλης κοινωνικής αντεπίθεσης».
Την ώρα που η πορεία ολοκληρωνόταν, επεισόδια με χημικά και μολότοφ ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην οδό Ερμού, αλλά και στην Αμαλίας απέναντι από την Εθνικό Κήπο, στην συμβολή με την Όθωνος.


 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

 Ογκώδης διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ). Στην πορεία πήραν μέρος εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχοι, που κρατούσαν αυτοσχέδιες κρεμάλες από τις οποίες κρέμονταν ομοιώματα συνταξιούχων. «Ένας ακόμη «πλούσιος» συνταξιούχος αυτοκτόνησε» και «Πόσοι ακόμα συνταξιούχοι πρέπει να αυτοκτονήσουν για να σταματήσετε» έγραφαν πάνω από τις κρεμάλες και σε πανό το σύνθημα «εμείς δεν κλέψαμε, δουλέψαμε».


ΙΩΑΝΝΙΝΑ:

Δύο μεγάλες πορείες εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα, ενώ με δύο χωριστές συγκεντρώσεις και μεγάλη συμμετοχή στη γενική απεργία διαμαρτυρήθηκαν και οι εργαζόμενοι στο Ηράκλειο. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πορεία η οποία χαρακτηρίστηκε από τους οργανωτές της ως η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε αλλες πόλεις της Ελλαδας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου