Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Θερμός Σεπτέμβρης: Απεργιακή εβδομάδα


 
Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει αυτή την εβδομάδα η χώρα, με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να προειδοποιούν με γενική απεργία εντός των επόμενων ημερών. Σήμερα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη πώληση. Την Τετάρτη, 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει οι δάσκαλοι για τις περικοπές σε μισθούς και τις δραματικές ελλείψεις στα σχολεία, ενώ στάση εργασίας πραγματοποιούν οι καθηγητές. Την ίδια μέρα απεργούν οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων.
Σε 48ωρη απεργία (σήμερα και αύριο) προχωρούν και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ενώ πενθήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι την Παρασκευή έχουν ανακοινώσει οι καθηγητές των ΤΕΙ.

Επίσης, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν την Τετάρτη οι γιατροί του ΕΣΥ, ενώ μέχρι την προαναφερόμενη μέρα θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την επ' αόριστον άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών του Οργανισμού).

Επίσης οι δικαστικοί έχουν ανακοινώσει ότι από τις 17-22 Σεπτεμβρίου θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις από 10.00 το πρωί έως 3.00 το μεσημέρι.

Την Πέμπτη σε 4ωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν οι εφοριακοί.





Από το tvxs.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου