Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τα θέλει και τα παίρνει όλα η Τρόικα (9,5 δισ. ευρώ από εργαζόμενους – συνταξιούχους)

Τα θέλει και τα παίρνει όλα η Τρόικα (9,5 δισ. ευρώ από εργαζόμενους – συνταξιούχους)



Ήρθαν, είδαν, μέτρησαν και απεφάνθησαν ότι τελικά το υπουργείο Οικονομικών μετρά λάθος την αποδοτικότητα του μέτρου της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με αποτέλεσμα το πραγματικό ποσό της εξοικονόμησης αναμένεται πολύ μικρότερο του 1 ή 1,4 δισ. ευρώ που εκτιμά το οικονομικό επιτελείο.
Ο λόγος για ειδικό κλιμάκιο του ΔΝΤ που πήρε μέρος σε σύσκεψη της τρόικα με τον Γιάννη Στουρνάρα και σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου εξέτασε τις πηγές που θα προέλθουν τα 2 δις ευρώ που λείπουν από το πακέτο των 11,5 δις.
Αυτές οι πηγές είναι διαρθρωτικά μέτρα, όπως άμυνα, υγεία και λειτουργικά, δηλαδή ένα πακέτο που θα τα έχει τελικά όλα. Ακόμα και αυτά που προσπαθούσαν να αποφύγουν οι επιτελείς του υπουργείου και γενικότερα η κυβέρνηση, ακόμα και τα πιο σκληρά όπως περικοπές σε μικρές συντάξεις, ΟΓΑ, αύξηση ορίων ηλικίας, κλείσιμο στρατοπέδων και νοσοκομείων.
Το γεγονός είναι ότι η Τρόικα τα θέλει όλα… Και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, και τη μείωση των χαμηλών συντάξεων και την περικοπή των επιδομάτων που έχουν υποκαταστήσει 13η και 14η σύνταξη, και τα δώρα επιδόματα στις επικουρικές, και την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων
Συνολικά, από το πακέτο μέτρων μείωσης δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, τελικά η επιβάρυνση εργαζομένων και συνταξιούχων, δεν αποκλείεται να φτάσει τα 9,5 δισ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 80%.

ΠΗΓΗ: antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου