Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ

Ερευνητής κατάφερε να ανακαλύψει μέθοδο με την οποία εντοπίζεται ο υπολογιστής οποιουδήποτε χρήστη κοινωνικών δικτύων που διασπείρει μία φήμη. Βρίσκει το άτομο που την κυκλοφόρησε  πρώτο, ακόμα και μεταξύ 500 μελών ενός δικτύου, παρατηρώντας τα μηνύματα 15 έως 20 επαφών μόνο! 


O πορτογάλος ερευνητής της Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης (EPFL), εφάρμοσε ένα μαθηματικό σύστημα που επιτρέπει τον εντοπισμό της προέλευσης μιας πληροφορίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μιας επιδημίας, ίσως και μιας απόπειρας επίθεσης!

Ο Πέτρο Πίντο που εργάζεται για το Εργαστήριο Οπτικοακουστικών Επικοινωνιών της EPFL, εφάρμοσε δηλαδή ένα σύστημα “που μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμος σύμμαχος” για όσους πρέπει να διενεργήσουν ποινικές έρευνες ή αναζητούν την προέλευση μιας πληροφορίας στο διαδίκτυο .

«Με τη μέθοδό μας, μπορούμε να ανατρέχουμε στην πηγή όλων των ειδών των πληροφοριών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο “βλέποντας μόνο έναν περιορισμένο αριθμό μελών“, εξήγησε ο Πέντρο Πίντο και πρόσθεσε: “Ο αλγόριθμός μας μπορεί να ξαναδιασχίσει από την ανάποδη τη διαδρομή που διένυσε η πληροφορία και να ανατρέξει στην πηγή του»!

Ο Πέτρο Πίντο, έκανε ήδη το πείραμά του σε σχέση με τις προετοιμασίες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001: «Αναδομώντας εκ νέου το δίκτυο των τρομοκρατών αυτών μόνο στη βάση των πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, το σύστημά μας, μάς έδωσε τρεις εν δυνάμει ύποπτους, εκ των οποίων ένας ήταν ο αρχηγός των επιθέσεων αυτών, σύμφωνα με την επίσημη έρευνα». Οι λεπτομέρειες του αλγόριθμου αυτού δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Physical Review Letters».

Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου