Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ο άνθρωπος που έζησε... 256 χρόνια!



Αυτή είναι μια πραγματικά περίεργη ιστορία που χάνεται στο βάθος των χρόνων και ξεκινάει από ένα μικρό χωριό της Κίνας το 1677.

Είναι η ιστορία του Li-Ching-Yun. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να ζήσει… 256 χρόνια!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Κίνας το 1677 και μέχρι τα 10 του χρόνια παρακολούθησε το σχολείο. Έπειτα ταξίδευε σε διάφορες περιοχές της Κίνας που εργαζόταν μαζεύοντας ιατρικά φυτά.

Με την εμπειρία που απέκτησε, σύμφωνα με τη εφημερίδα «New York Times» πουλούσε ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μέχρι που μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξίδεψε μέχρι το σπίτι του Li να τον ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε: «Κράτα ήρεμη την καρδιά, κάτσε σαν… χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος».

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης ζωής του, ο Li παντρεύτηκε 23 γυναίκες που πέθαναν πολύ πριν τον ίδιο και του χάρισαν 180 παιδιά. Γύρω στο 1930 ο καθηγητής Wu -Chung- Chien, του Minkuo University, ασχολούμενος με την ιστορία εντόπισε κάποια αρχεία που αποδείκνυαν το έτος γεννήσεως του Li καθώς και ότι το κινέζικο κράτος του είχε ευχηθεί χρόνια πολλά στα 150α γενέθλιά του αλλά και στα 200α.

Το ρεκόρ του πιο αιωνόβιου ανθρώπου μέχρι στιγμής το κατέχει ένας Γάλλος ο οποίος έζησε 122 χρόνια και 164 μέρες. Μέχρι τώρα το κινεζικό κράτος δεν έχει κάνει καμία αναφορά για τον Li, και επειδή αγγίζει τα όρια του αδύνατου η ιστορία του έχει αρκετό ενδιαφέρον και είναι υπό έρευνα.

Από Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου