Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Μια πιτσαρία σε τέσσερις τροχούς!


perierga.gr - Μια πιτσαρία διαφορετική από τις άλλες!Είναι μία από τις ωραιότερες πιτσαρίες που κυκλοφορούν στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, η οποία γίνεται… ανάρπαστη άμα τη εμφανίσει της όχι μόνο για τις πεντανόστιμες πίτσες που σερβίρει στα όρθια αλλά και για το εντυπωσιακό design της που κλέβει τα βλέμματα του κόσμου.

Η πιτσαρία «Del Popolo» δημιουργήθηκε στο εσωτερικό ενός φορτηγού, όταν ο ιδιοκτήτης της Jon Darsky -πρώην παίκτης του μπέιζμπολ και νυν σεφ- αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ιταλική κουζίνα.

«Σκέφτηκα αρχικά να ανοίξω ένα ιταλικό εστιατόριο κάπου στο κέντρο αλλά στην πορεία μού ήρθε η φαεινή ιδέα μιας αυτοκινούμενης  πιτσαρίας, που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του κόσμου σε διάφορα σημεία της πόλης», εξηγεί ο Jon και συμπληρώνει:
perierga.gr - Μια πιτσαρία διαφορετική από τις άλλες!
«Ιδανική τοποθεσία δεν υπάρχει πουθενά και έτσι είναι καλύτερα να σταθμεύεις οπουδήποτε! Όμως, από την άλλη, δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία του… ξαναζεσταμένου. Επιθυμούσα οι πίτσες μου να είναι ολόφρεσκες και λαχταριστές, όπως σε ένα καλό παραδοσιακό ιταλικό εστιατόριο που δουλεύει σε ξυλόφουρνο».
perierga.gr - Μια πιτσαρία διαφορετική από τις άλλες!
Ένας ξυλόφουρνος μέσα στο φορτηγό ήταν το βασικό πρόβλημα τού Jon, καθώς έπρεπε να γίνει ειδική μελέτη για να τοποθετηθεί χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Όσο για τον σχεδιασμό στο εξωτερικό μέρος του φορτηγού, νομίζω οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

Μακράν των συνηθισμένων αυτοκινούμενων καντινών, η πιτσαρία Del Popolo δεν έχει σε τιποτα να ζηλέψει την πολυτέλεια ενός εστιατορίου. Τόσο σχεδιαστικά όσο και γευστικά. Και αυτό είναι που μετράει.

Από το  perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου