Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αντιφασιστικές διαδηλώσεις την Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα


 
Αντιφασιστικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται αύριο στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό καλούν στην κινητοποίηση ενάντια στις νεοναζιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και τον φασισμό.

«Ο Κασσιδιάρης έδειξε το δολοφονικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής σε βάρος της Αριστεράς. Η Αστυνομία και η διοίκηση του ΑΝΤ-1 τον άφησαν να διαφύγει! Έξω η συμμορία δολοφόνων της Χρυσής  από τα ΜΜΕ, από τις γειτονιές, από παντού! Όλοι, όλες στο συλλαλητήριο κατά των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, Παρασκευή 8  Ιούνη στην Ομόνοια 7μμ», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και καλεί συνδικάτα, την αριστερά ενωμένη, τις κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, τις αντιφασιστικές κινήσεις να στηρίξουν το συλλαλητήριο.

«Καμιά ανοχή στους τραμπούκους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις δημοκρατικές ελευθερίες για να καταστρέψουν τη δημοκρατία και την ελευθερία. Δεν θα αφήσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να επιβάλουν εκλογές βίας  και τραμπουκισμών , κάνοντας επιθέσεις σε Γραφεία αριστερών οργανώσεων, κάνοντας μηχανοκίνητες επιδρομές του παραστρατιωτικού μηχανισμού τους όπως τη προηγούμενη βδομάδα, κάνοντας πογκρόμ κατά των μεταναστών, κάνοντας επιτήρηση της εμφάνισης και του ντυσίματος νέων, κάνοντας επιτήρηση των σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ. Καλούμε το εργατικό κίνημα να τους κλείσει το δρόμο, να τους απομονώσει», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ .
             
«Απαιτούμε τη σύλληψη του Κασιδιάρη! Την αποβολή των αποβρασμάτων της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ τώρα. Ούτε στη Βουλή ούτε πουθενά οι νεοναζί μαχαιροβγάλτες! Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας! Όλοι αύριο στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

Aντιφασιστικά συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν αύριο :

  • Αθήνα, πλατεία Ομονοίας, στις 19.00
  • Θεσσαλονίκη, άγαλμα Βενιζέλου, στις 18.00
  • Ρέθυμνο, Δημαρχείο, στις 19.00
  • Γιάννενα, Ακαδημία, στις 18.00
  • Πάτρα, πλατεία Γεωργίου, στις 19.00
  • Ηράκλειο, Λιοντάρια, στις 18.30
  • Αλεξανδρούπολη, Δημαρχείο, στις 19.00

Εν τω μεταξύ, στην Ξάνθη αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουνίου, στις 18.00, με σημείο συνάντησης την κεντρική πλατεία.

Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου