Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Μόντρεαλ: Χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους με ...κατσαρόλες


 
Αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές «οπλισμένοι» με κουζινικά σκεύη, κατσαρόλες και κουτάλες κατέβηκαν την Πέμπτη το βράδυ στους δρόμους του Μόντρεαλ, σε μια ήρεμη, αλλά αποφασιστική διαδήλωση, αμέσως μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης του Κεμπέκ και των ηγετικών στελεχών του φοιτητικού κινήματος που αντιδρά στην αύξηση των διδάκτρων.

Η κύρια εκδήλωση στο κέντρο της πόλης, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 2.000 άτομα, από την αρχή είχε κηρυχθεί παράνομη από την αστυνομία επειδή δεν είχε γίνει γνωστή εκ των προτέρων. Δύο άλλες εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν σε διαφορετικά σημεία της πόλης προσχώρησαν στην κύρια πομπή κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 
Ο τοπικός Τύπος ανέφερε ότι οι διαδηλωτές ήταν συνολικά περίπου 10.000. Σύμφωνα με την αστυνομία του Μόντρεαλ, έγιναν τρεις συλλήψεις. Επίσης, καταστράφηκε η πρόσοψη μιας τράπεζας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Γενικά, οι διαδηλώσεις διεξήχθησαν ειρηνικά στο Μόντρεαλ, παρά την αρνητική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, μεταξύ των εκπροσώπων των φοιτητών και του Υπουργού Παιδείας Michelle Courchesne, μετά από τέσσερις ημέρες συνομιλιών.














Από tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου