Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μνήμες ανένδοτου αγώνα στην κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα



Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία του 77χρονου που έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.
Χειροκροτήματα και συνθήματα ακούγονταν  από το συγκεντρωμένο πλήθος, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής…
Συγγενείς, φίλοι του αλλά και απλοί πολίτες είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 77χρονο αυτόχειρα της πλατείας Συντάγματος, Δημήτρη Χριστούλα.
Μετά από επιθυμία του ίδιου, φίλοι και συγγενείς τον αποχαιρέτησαν στον αύλειο χώρο του Νεκροταφείου, ενώ στη συνέχει η σορός του θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία για αποτέφρωση.
Με τον τρόπο αυτό έπεσε η αυλαία σε μια τραγωδία που συγκλόνισε και συγκλονίζει την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα κάνει το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Στην τελετή ακούστηκε μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη ενώ αίσθηση έκανε ο αποχαιρετισμός της κόρης του που τον προσφώνησε «πατέρα και σύντροφο» .
To παρόν στην πολιτική κηδεία του αγωνιστή Δημήτρη Χριστούλα, έδωσε πλήθος κόσμου. Χιλιάδες πολίτες από όλη την Αττική παρευρέθηκαν στο τελευταίο αντίο του συναγωνιστή και συνανθρώπου μας.
Η ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, μετά την πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χρίστουλα, έφτασε στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά στο Κοινοβούλιο. Πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησαν χιλιάδες πολίτες μετά την κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου