Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Εκτεταμένα επεισόδια στις παρελάσεις


Πάτρα:

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης στην Πάτρα, όταν περίπου 100 πολίτες που βρίσκονταν στον πεζόδρομο Αγ. Νικολάου συνεπλάκησαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμα και μέσα σε καταστήματα, ενώ χτυπήθηκαν πολίτες. Πανικόβλητοι θαμώνες που ήταν σε καφετέριες έτρεχαν να γλυτώσουν, ενώ έγιναν μάχες σώμα με σώμα.

Έπειτα από περίπου μισή ώρα ξεκίνησε η παρέλαση, ενώ οι κερκίδες των επισήμων είχαν σχεδόν αδειάσει.

Ξάνθη:

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και μονάδες των ΜΑΤ σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην Ξάνθη λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Παρά το γεγονός πως ο χώρος περιμετρικά της πλατείας Ελευθερίας, όπου βρίσκονταν οι επίσημοι, φυλασσόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είχαν τοποθετηθεί και κάγκελα, οι διαδηλωτές προσέγγισαν τους επισήμους φωνάζοντας συνθήματα, ενώ προσπάθησαν να πλησιάσουν περισσότερο τον χώρο της παρέλασης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Λίγα λεπτά αργότερα οι διαδηλωτές αποχώρησαν, κατευθυνόμενοι προς την κεντρική πλατεία της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα περιφερειακά του χώρου διεξαγωγής της παρέλασης.

Η παρέλαση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς να σημειωθούν άλλα επεισόδια, ωστόσο κάποιοι μαθητές γύρισαν το κεφάλι τους στους επισήμους.


Ηράκλειο:

Δεν ξεκίνησε ποτέ η παρέλαση στο Ηράκλειο της Κρήτης, αφού, αμέσως μόλις η μπάντα του δήμου παρατάχθηκε στον δρόμο, ένα κύμα κόσμου επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και, πετώντας αντικείμενα, «εισέβαλε» στον αποκλεισμένο χώρο της παρέλασης.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τον κόσμο με χρήση χημικών, αλλά αρκετοί παραμένουν στο ύψος της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ τα ΜΑΤ δεν επιτρέπουν να περάσει κανένας.

Ομάδες από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., το Συντονιστικό Σωματείων Συλλόγων Γειτονιών, τη Λαϊκή Επιτροπή Κατσαμπά παραμένουν, με το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία» να κυριαρχεί. Όσο για τους επισήμους αποχώρησαν... κακήν κακώς..

Έκκληση απηύθυνε διά μικροφώνου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος «να σεβαστούμε τον λαό μας, την παράδοση και την ομοψυχία» και να διεξαχθεί η παρέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου