Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ξεχειλίζει η οργή στο Αφγανιστάν


Ξεχειλίζει η οργή στο Αφγανιστάν για τη δολοφονία των 16 αμάχων από Αμερικανό στρατιώτη. Ένοπλοι επιτέθηκαν σε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης που επισκεπτόταν το σημείο όπου ο Αμερικανός στρατιώτης άνοιξε πυρ και σκότωσε 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Η επίθεση του Αμερικανού στρατιώτη κατά Αφγανών πολιτών έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Αφγανιστάν – ΗΠΑ. Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν με αντίποινα τους Αμερικανούς στρατιώτες ενώ οι ΗΠΑ υπόσχονται ότι ο δράστης θα τιμωρηθεί ενδεχομένως και με την ποινή του θανάτου.
Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ένοπλους και αφγανικές δυνάμεις σημειώθηκε κατά την επίσκεψη της αφγανικής κυβέρνησης στο σημείο που ο Αμερικανός στρατιώτης άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας 16 άμαχους. Δύο από τα αδέλφια του Αφγανού προέδρου, Χαμίντ Καρζάι, καθώς και πλήθος ανώτερων αξιωματούχων βρίσκονται στο σημείο, στο Μπαλαντί της επαρχίας Κανταχάρ.
Δημοσιογράφος του Γερμανικού Πρακτορείου, ο οποίος βρισκόταν με την αντιπροσωπεία, μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί στη συνοικία Ζανγκαμπάντ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν στα πυρά των ενόπλων που τους επιτίθεντο από διαφορετικές πλευρές. Ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι είδε τουλάχιστον έναν άμαχο τραυματισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου