Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΜΠΑΛΟΝΙ

Ένα μπαλόνι με ήλιο θα είναι έτοιμο να ταξιδέψει στην στρατόσφαιρα σε δύο χρόνια από σήμερα. Θα μπορεί να μεταφέρει 4 επιβάτες. Διαβάστε πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο.




Το μπαλόνι με ήλιο, το οποίο θα μεταφέρει επιβάτες στην στρατόσφαιρα της Γης, θα απογειωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Με διάμετρο 128 μέτρα, θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει σε ύψος περίπου 35.000 χιλιομέτρων. Το ταξίδι διάρκειας πέντε ωρών αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 100.000 ευρώ, ωστόσο θα προσφέρει στους "τουρίστες του διαστήματος" τη θέα της γης από ψηλά.

Οι συνθήκες μέσα στο μπαλόνι θα είναι άνετες, με θερμοκρασία δωματίου και χώρο αρκετό για τους δύο πιλότους και τέσσερις επιβάτες, που μετά το ταξίδι θα επιστρέφουν με αλεξίπτωτο πίσω στη Γη. Το μπαλόνι αποτελεί έμπνευση της Ισπανικής εταιρίας Zero 2 Infinity.



Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί πέντε μη επανδρωμένες δοκιμαστικές πτήσεις με το μπαλόνι να φτάνει στα 35.400 χιλιόμετρα-τρεις φορές το ύψος πτήσης ενός αεροπλάνου.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Jose Mariano Lopez-Urdiales ισχυρίζεται τα εξής: "Το κόστος του ταξιδιού στην στρατόσφαιρα με το μπαλόνι είναι πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο με πύραυλο".

Στους επιβάτες θα παρέχεται ειδική εκπαίδευση δύο ημερών για λόγους ασφάλειας. Ο Jose είναι σε διάλογο με τις αρχές διάφορων χωρών για να αποφασιστεί το σημείο από το οποίο θα απογειώνεται το μπαλόνι. Ωστόσο η Ισπανία αποτελεί τον πιο πιθανό υποψήφιο λόγω των ευνοϊκών και εύκολα προβλέψιμων καιρικών συνθηκών της.

Από NEWS247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου